Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čelnici bivše općine Biograd dali potporu Andreju Plenkoviću

09.03.2020. 20:10


Čelni ljudi lokalnih jedinica bivše općine Biograd dali su u ponedjeljak, 9. ožujka potporu aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za novi mandat predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima.
Potporu su dali Ivan Knez, gradonačelnik Biograda, te načelnici Pakoštana, Svetog Filip i Jakova i Pašmana, Milivoj Kurtov, Zoran Pelicarić i Krešimir Ćosić.
– Plenković je predsjednik stranke koji dosljedno provodi politiku koju je zacrtao prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, bez obzira na sve pritiske i izazove vjerno je slijedio smjer te politike i zadržao HDZ upravo na toj izvornoj poziciji desnog centra. A to su prije svega briga o svim ključnim nacionalnim i državnim interesima, kazao je Ivan Knez.
Zoran Pelicarić Peco ističe kako Plenković vodi Vladu RH i HDZ u ispravnom smjeru koji vodi ka novim postignućima za opće i zajedničko dobro, ali i put prema još intenzivnijem razvoju gradova i općina u Zadarskoj županiji.
– Dajem apsolutnu potporu Andreju Plenkoviću za još jedan mandat na čelu naše stranke. Kao predsjednik Vlade RH postigao je izvanredne rezultate na svim područjima djelovanja izvršne vlasti, u međunarodnoj zajednici osigurao je Hrvatskoj osobito respektabilnu poziciju, naglasio je Milivoj Kurtov.
Na radnom sastanku pored navedenih nazočio je i Šime Mršić iz Biograda, zamjenik zadarskog župana, te Marin Colić, direktor biogradskog Komunalca, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Sv. Filip i Jakov.
– Andrej Plenković je moderan političar koji sigurno jamči snažnu Hrvatsku demokratsku zajednicu i njezin ugled kako u zemlji, tako i u europskoj obitelji demokršćanskih stranaka kojoj pripadamo. Vjerujem u njegovu pobjedu, poručio je Krešimir Ćosić.