Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jusup: Allen se ogriješio o disciplinu

09.03.2020. 10:26


Zadovoljstvo je prevladavalo na licima aktera u domaćim redovima nakon možda se bude pokazalo na kraju i velike pobjede nad Koper Primorskom. Trener Zadra Danijel Jusup mogao je posebno biti zadovoljan s igrom koju su prikazali njegovi igrači u uvodnih 20 minuta u kojima je Primorskoj ubačeno čak 63 poena.


Nadahnuti napad
– Igrali smo nadahnuto u prvom poluvremenu. Brzo smo prenosili loptu i dolazili do šuteva koje nismo oklijevali uzimati. Kada pogodiš toliko trica uvijek se sjetim jednog trenera koji je rekao: »Voliš ti to ili ne, utakmicu gubiš ili dobivaš na račun šuta za tri poena.« Ako imaš dobar šut vjerojatno ćeš dobiti utakmicu. Poslije smo malo pali, ali smo uspjeli zadržati razliku, doći do šeste pobjede i utakmice u Beogradu – prvi su Jusupovi dojmovi nakon pobjede kojom se kupila nada da se može u 22. kolu protiv Zvezde pronaći izlaz iz teške situacije. Svakako je najveći dobitak iz ove utakmice fenomenalna partija Bashira Ahmeda koji se pokazao uistinu džokerom s klupe. Zabio je Amerikanac 21 poen, ali je čak 17 ubacio u drugoj četvrtini koja je i presudila gostujućim ambicijama.
– Odigrao je dobro i u obrani i u napadu. Pogađao je šuteve i drago mi je da nam je doprinio u tolikoj mjeri – prokomentirao je trener Zadra igru Ahmeda, no onda je na tapet došlo pitanje o Bryonu Allenu koji nije bio na popisu igrača za ovu utakmicu.
– On se ogriješio o disciplinu te sam procijenio da ne bi bilo dobro da večeras bude tu – nije okolišao Jusup priznavši konflikt s Amerikancem za kojeg se ne bi čudili da je u Velikoj Gorici odigrao i posljednje minute u dresu Zadra.


Fundićeva ozljeda
– Došao sam u Zadar s ciljem da napravim sustav. U prvom redu ljudskih vrijednosti, a onda i igračkih. Njegovo neigranje nema veze s načinom igre, nego s disciplinom. Procijenio sam da ovako pokušamo. Ispalo je kako je ispalo. Da je igrao Allen možda bismo dobili 50 razlike, a možda bi i izgubili – kazao je trener Zadra na temu Allen i nedisciplina o kojoj će se sigurno nešto više moći znati narednih dana. Uz taj problem Jusupa muče i ozljede Ivanova i Fundića koji je slomio srednji prst lijeve šake protiv Gorice i još se ne zna koliko će izostajati s parketa.
– Stavio je longetu, a u srijedu ima pregled. Tada ćemo detaljno znati kolika će biti pauza – kazao je za kraj Jusup.