Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Miro Kovač: “Trebamo jak HDZ s jasnim identitetom”

09.03.2020. 19:47


Prije pet godina sam bio šef stožera za predsjedničke izbore, pobIjedili smo. Da sam bio šef stožera na prošlim predsjedničkim izborima opet bismo pobIjedili. Žao mi je što se nismo tako postavili. U politici kao i u životu uvijek treba preuzeti odgovornost. Kada budem predsjednik HDZ-a, uvijek ću biti čovjek koji će preuzeti odgovornost, stati pred članstvo i reći što je dobro, a što nije. Želimo jak HDZ, HDZ koji će biti glavna snaga hrvatske Vlade i Vladu koja će zaista provoditi reforme, one koje su važne za budućnost ove zemlje, kazao je u ponedjeljak poslijepodne u Zadru Miro Kovač, kandidat za predsjednika HDZ-a dodajući kako Hrvatskoj treba nov izborni zakon koji će omogućiti kontakt između birača, svih naših državljana i saborskih zastupnika.
– Treba nam drugačiji način izbora kandidata na listama HDZ-a za Hrvatski sabor. Nama treba ono što se zove – strukturne reforme. Mijenjati svari i vidjeti zbog čega zemlje srednjoistočne Europe imaju veću kupovnu moć od Hrvatske. Kako objašnjavamo činjenicu da su primjerice, Poljska i baltičke zemlje uspjele u 20 godina napraviti veliki iskorak, a Hrvatska nije rekao je među ostalim Miro Kovač dodajući kako trebaju jak HDZ s jasnim identiteom.
Imaju viziju i ne žele se okretati prošlosti
Naime, HDZ-ov tim koji je sebe nazvao »Pobjednički put« sinoć se u zadarskom hotelu Kolovare predstavio članovima svoje stranke u Zadru. Osim Kovača bili su i njegovi stranački istomišljenici i članovi istog tima, kandidat za zamjenika predsjednika, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te kandidati za potpredsjednika Davor Ivo Stier i Milijan Brkić.
Na novinarsko pitanje misli li da pretjeruje s napadima na premijera Andreja Plenkovića u sklopu unutarstranačke kampanje HDZ-a, Kovač je odgovorio kako uvijek govori o stvarima i procesima i o političkom sadržaju nikoga ne napadajući – osobno.
– Prema tome ako mene netko napada osobno, ja mu ne uzvraćam. Ja govorim o konkretnim potezima, a najbolji primjer toga jest – program. Naše smjernice su orijentirane prema članstvu jer sada radimo kampanju za unutarstranačke, a ne za parlamentarne izbore i naš program je usmjeren prema iseljeništvu. Želimo privući ljude natrag u Hrvatsku. Imamo viziju i ne želimo se okretati prošlosti. Mi budimo nadu ljudima u Hrvatskoj i u HDZ-u, poručio je među ostalim s jučerašnjeg skupa kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač.