Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na mjestu nekadašnje Infektologije postavljaju se temelji nove zgrade

09.03.2020. 20:15


Nakon što je u svibnju prošle godine potpisan ugovor za izvođenje radova na projektu »Rušenje postojeće zgrade i izgradnja zgrade dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, Odjela za onkologiju, Odjela za infektologiju i Odjela za dermatologiju, te adaptacije dnevne bolnice Službe za kirurgiju«, radovi su ovih dana u punom jeku.
Stara kamena zgrada nekadašnje infektologije je srušena te na njenom mjestu počinje nicati nova.
Provjerili smo sa zamjenikom ravnatelja Edijem Karucom u kojoj su fazi radovi te koji su sljedeći koraci.
– Obavljeni su prethodni radovi koji uključuju rušenje i uklanjanje ostataka zgrade u kojoj je bio smješten Odjel za infektologiju, obavljeni su iskopi, instalirana je dizalica, uređeni su pristupni putevi i postavljena je ograda, rekao nam je Karuc dodajući kako se trenutna faza radova odnosi se na armiranje i postavljanje oplate zidova prizemlja, te slijedi izvedba betonskih konstrukcija.
Inače, ugovor vrijedan gotovo 50 milijuna kuna potpisali su Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar, župan Božidar Longin te Edvard Gerdej, direktor tvrtke Solid, koja se obvezala da će u roku od 16 mjeseci srušiti postojeću zgradu Infektologije te izgraditi novu zgradu na tri kata s duplo većim prostornim kapacitetima. Novac je odobren iz EU fonda za regionalni razvoj.