Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Tim »Pobjednički put« večeras u Zadru

09.03.2020. 09:57


HDZ-ov tim »Pobjednički put«, u kojem je kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač, kandidat za zamjenika predsjednika Ivan Penava te kandidati za potpredsjednike Milijan Brkić, Tomislav Tolušić i Davor Ivo Stier,
​večeras, 9. ožujka, s početkom u 18 sati, predstavit će se članovima stranke u hotelu Kolovare u Zadru.
Gašpar Begonja, koordinator izbornog stožera Mira Kovača za Zadarsku županiju, pozvao je članstvo da dođu i poslušaju program ovih kandidata.
– Smatram da izbori neće baš ići jednosmjerno kako to najavljuju iz drugoga stožera te da će najneizvjesnija borba biti za mjesto zamjenika. Kao što je već poznato, u Zadarskoj županiji »Pobjednički put« je dobio 2300 potpisa, što nam onda daje prostor za optimizam za predstojeće izbore 16. ožujka. Ivanu Penavi, vukovarskom gradonačelnku, protukandidat je Tomo Medved, aktualni ministar branitelja. Članstvo je naklonjeno Penavi zbog žrtve Vukovara i problema u svakodnevnom životu u tom gradu i danas. Tamo djeca srpske i hrvatske nacionalnosti ne idu zajedno u školu, već su u odvojenim smjenama, pojašnjava Begonja dodajući kako bi Penavi pozicija zamjenika u HDZ-u puno pomogla kod rješavanja tih teških problema.
Begonja je dodao kako je Medved kao ministar već u Predsjedništvu stranke ističući kako je onda bolje da Penava dobije priliku da zastupa svoj grad i županiju.
​- Bez obzira na to tko bude izabran, moje je mišljenje, ali i članstva općenito, da bi nas ovi izbori trebali dodatno motivirati za parlamentarne izbore, a nikako nas razdvojiti. To je dio negativne slike koja se pokušava staviti u javnost da se HDZ razdvaja, poručio je Begonja.