U Zadru kvadrat stana za 652 eura skuplji od kvadrata kuće

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Razlika u cijenama stanova i kuća
U Zadru je razlika između ovih dviju cijena iznosila 652 eura. Prosječna oglašavana cijena stana iznosila je 2287 eura, a za kvadratni metar kuće, s uključenom cijenom okućnice, tražilo se 1635 eura
Ilustracija
Prosječna oglašavana cijena stana iznosila je 2287 eura, a za kvadratni metar kuće, s uključenom cijenom okućnice, tražilo se 1635 eura

Siječanjske cijene stanova na oglasniku Crozilla.com na mjesečnoj su razini u prosjeku porasle tek za 0,6 posto, a kuće za 0,2 posto.
Razlika u njihovim traženim cijenama i dalje je izražena, a podaci su pokazali kako su kuće u prosjeku bile gotovo 23 posto jeftinije od stanova. Razlika je posebno vidljiva u gradovima u unutrašnjosti, čak i u Zagrebu u kojem su kuće bile 36 posto jeftinije nego stanovi, dok je u Bjelovaru ili Osijeku razlika iznosila oko 40 posto, a s druge strane u Poreču tek 0,3 posto.

Najskuplji Dubrovnik

U Zadru je razlika između ovih dviju cijena iznosila 652 eura. Prosječna oglašavana cijena stana iznosila je 2287 eura, a za kvadratni metar kuće, s uključenom cijenom okućnice, tražilo se 1635 eura.
Najmanja razlika u cijenama kuća i stanova tijekom siječnja zabilježena je u Poreču. Prosječna oglašavana cijena tamošnjih stanova iznosila je 2041 euro, dok je kvadratni metar kuće bio tek šest eura jeftiniji.
Najveće cijene i dalje drži Dubrovnik u kojem se za kvadratni metar kuće u prosjeku tražilo 3597 eura, a za stanove 492 eura više.
Razlika od 281 euro, zabilježena je u Splitu u kojem su stanovi oglašavani po prosječnoj cijeni od 2954 eura, te kuće po 2673 eura.
U Opatiji je kvadratni metar stana u prosjeku oglašavan po 3155 eura, dok su kuće bile gotovo 900 eura jeftinije.
Osjetna razlika vidljiva je u Šibeniku u kojem su stanovi oglašavani po prosječnoj siječanjskom cijeni od 2266 eura, a kuće za 678 eura manje.

Najtraženiji Zagreb

Jedan od povoljnijih gradova za kupnju nekretnina uz obalu i dalje je Senj. Prosječna oglašavana cijena tamošnjih stanova u siječnju je iznosila 1523 eura po četvornome metru, dok je cijena kuća bila 300 eura manja.
U najtraženijem gradu, Zagrebu, prosječna tražena cijena kvadratnog metra stanova koji su se prodavali iznosila je 2108 eura, dok se za kvadrat kuće tražilo 760 eura manje.
Najniže cijene kuća i stanova, i dalje se mogu pronaći u gradovima kontinentalnog dijela zemlje. Tek 419 eura tražilo se u siječnju za kvadratni metar kuće u Bjelovaru u kojem niti stanovi nisu imali visoke cijene, te su njihovi kvadrati u prosjeku oglašavani po 724 eura.
Po prosječnoj cijeni od 651 euro za kvadratni metar oglašavane su kuće na području Slavonskog Broda u kojem su kvadrati stanova bili za 108 eura skuplji.
U Osijeku se tijekom siječnja za kvadratni metar stanova tražilo 966 eura, te 370 eura manje za kvadrat kuće.
Nešto skuplji od prethodnih gradova, no i dalje jeftiniji od većine drugih, bio je Varaždin s cijenom kuće od 739 eura i 405 eura po kvadratu višom prosječnom cijenom stanova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno