Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dubravaši idealni za vidanje crnogorskih rana

09.03.2021. 08:22


Nakon putešestvija po Crnoj Gori gdje su košarkaši Zadra u sklopu ABA lige upisali dva poraza, od Mornara i Budućnosti, povratak na Višnjik je donio suočavanje s novim odlaskom na put. Za razliku od duge vožnje zavojitim crnogorskim cestama ovog puta ih očekuje dosta lakši napor, jer je destinacija Zagreb gdje će s početkom u 16 sati odmjeriti snage s Furnirom u sklopu 23. kola HT Premijer lige.
Svi premijerligaši osim Furnira i Zadra odradili su svoje obvezu otvaranja trećeg kruga već preko vikenda, a naravno u ovom srazu prvoplasirane i pretposljednje momčadi lige najmanje je teško zaključiti tko je favorit iako posljednji sraz ova dva kluba nije bio nimalo lagan po momčad Ivana Perinčića. Dubravaši su itekako namučili Zadrane u Krešinom domu krajem siječnja. Imali su gosti na krilima Luke Pandurića i Tramainea Isabella vrlo aktivan rezultat pred kraj treće četvrtine zaostajući tek tri koša (62:59), dok su bili i na minus osam (82:74) na pet minuta do kraja. Zadar je morao upregnuti sve sile kako bi izvukao pobjedu te je sigurno u svim zamislima trenera Zadra pošto-poto izbjeći takav scenarij, posebno jer su mu igrači potpuno izraubani od nemilosrdnog ritma u posljednje vrijeme.
– Zadnja utakmica protiv Furnira je bila teška, pa očekujem i danas jednu zahtjevnu utakmicu pošto smo se vratili s najtežeg putovanja ove godine. Raspored je takav kakav je, nema kukanja i plakanja. Idemo odigrati jednu pravu mušku utakmicu i upisati pobjedu. Odluka u kojem sastavu ćemo putovati za Zagreb past će praktički u zadnji tren, jer igrači su nam dosta umorni i iscrpljeni. Zato ćemo u dogovoru s trenerom Mršićem odlučiti tko danas putuje na utakmicu – kazao je Ivan Perinčić uoči današnjeg sraza s Furnirom, a od najavljenih kalkulacija sa sastavom jedino je sigurno da neće nastupiti Justin Carter koji je dobio novu poštedu nakon ozljede gležnja u Baru dok se većoj minutaži mogu nadati oni najmlađi, među kojima će se sigurno naći i ime Filipa Paponje.
– U prošloj utakmici smo pobijedili, međutim nije bilo lako i dosta smo se namučili jer je Furnir pružao dobar otpor. Trebamo od prve minute ući čvrsto u utakmicu s maksimalno ozbiljnim pristupom i jedino tako možemo upisati novu pobjedu s kojom želimo ostati na vrhu prvenstvene ljestvice – kazao je mladi Paponja.