Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

»Kultura znanosti« glavna tema

09.03.2021. 12:48


Glavna tema ovogodišnjeg 18. Festivala znanosti festivala je »Kultura znanosti«, a festival će se održati u razdoblju od 10. do 15. svibnja 2021. godine. Rok za prijavu aktivnosti je 22. ožujka 2021. godine.
Tema se može interpretirati na razne načine te se organizatori nadaju kako je dovoljno široka kako bi, kao i uvijek, omogućila kreiranje raznolikog, zanimljivog i zabavnog programa. Kao i svake godine, sudionici se mogu baviti i drugim, širokoj publici zanimljivim temama. Preporučeno je da se što više aktivnosti odvija na otvorenom, kao i online.
Kao i prethodnih godina, način sudjelovanja na festivalu može biti različit: predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije, predstave i izložbe. Mjesto realizacije aktivnosti može biti na Sveučilištu, a još je poželjnije izvan Sveučilišta na raznim lokacijama po gradu Zadru, okolici grada te susjednim gradovima i županijama radi uključivanja šire javnosti.
Svaki predavač/voditelj radionice trebao bi dati i kratki sažetak predavanja/radionice (preporučeno do maksimalno 1000 znakova) i svoj životopis (preporučeno do maksimalno 1000 znakova). Te informacije će se stavljati na web i u službeni program festivala.