Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sterle preuzeo Bashkimi iz Prizrena

09.03.2021. 08:27


Nakon niske zadarskih košarkaških trenera kroz povijest koji su svoj kruh zarađivali na Kosovu (Č. Perinčić, Giergia, Vanjak, Pulja, Plantak…), tako je prije dva dana angažman u toj zemlji pronašao i donedavni pomoćni trener u Košarkaškom klubu Zadar, Franko Sterle. Tridesetjednogodišnji zadarski stručnjak preuzeo je kormilo Bashkimija iz Prizrena koji slovi za jednog od najvećih kosovskih košarkaških kolektiva i spada u tzv. veliku kosovsku četvorku s Pejom, Trepčom i Prištinom.
Službena potvrda Sterleovog angažmana u Bashkimiju objelodanjena je na službenom Facebook profilu prizrenskog kluba, a tu vijest je potom prvi objavio zadarski portal Sport023.
– Naš klub je postigao dogovor s hrvatskim trenerom koji će voditi momčad do kraja prvenstva. Sterle dolazi iz kluba koji je trenutačno vodeći u hrvatskom prvenstvu, u kojem je od 2014. godine radio kao pomoćni trener – objavio je član kosovske Superlige koja broji osam klubova i u kojoj se Bashkimi trenutačno nalazi na petom mjestu s omjerom 10-11. Ispred njega su Peja s omjerom 12-10, Rahoveci (13-9), Golden Eagle Ylli na drugom mjestu s omjerom 14-8 te lider Prizreni sa 15-7. U Bashkimiju su se odlučili na smjenu trenera Ilmena Bajre nakon bolnog poraza kod Prizrenija (117:95), a u međuvremenu je upisan i poraz na gostovanju kod Trepče (88:72).
Sterle je svoju karijeru započeo kao trener u omladinskom pogonu KK Zadar, u sezoni 2014./15. postao je pomoćnim trenerom prve momčadi s Višnjika, a nekoliko utakmica je i vodio u funkciji prvog trenera uglavnom nakon što bi dotadašnji treneri podnosili ostavke ili bili smijenjeni. U svibnju 2020. godine je obznanio da neće produljivati ugovor s KK Zadar oprostivši se od kluba u kojem je proveo dugi niz godina objavom na društvenoj mreži.
– Ovim putem se želim zahvaliti svima u klubu s kojima sam ovih šest sezona surađivao i koji su prema meni bili fer, korektni i nadasve poštenog odnosa, a bila je to velika većina. Osobno smatram da sam itekako doprinio klubu svojim radom, ponajprije u području skautinga koji nikad nije bio na višoj razini otkad klub postoji. Pritom ne želim pričati o kvaliteti, to neka sude drugi, već pričam o količini dostupnih informacija kako trenerima tako i igračima. Smatram i hoću ponosno napustiti klub kojeg volim, kojeg bez rezervacije pratim sad već 25 godina te želim klubu svu sreću u budućnosti i da se izdigne na razinu na kojoj je nekoć bio. Moj košarkaški put se nastavlja i nadam se da će se jednog dana na ovaj ili onaj način opet ispreplesti s putem mog Zadra – objavio je tada Sterle kojem će angažman u Bashkimiju biti debitantski u svojstvu glavnog trenera.