Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Župan: Ostati neporažen primarni je cilj

Autor: Drago Bajković

08.04.2009. 22:00
Župan: Ostati neporažen primarni je cilj

Foto: Vedran SITNICA



U Šibenik ne idemo s izvješenom bijelom zastavom. Učinit ćemo sve ne bi li ostali neporaženi i time nastavili ovu pozitivnu seriju. Imamo široku klupu i svaki igrač koji uskoči u sastav dat će sve od sebe na terenu, u to uopće ne treba sumnjati, kazao je Župan
Zadovoljstvo Zadrana pobjedom nad Rijekom  još nije splasnulo. Ipak, za završetkom te utakmice počelo  se razmišljati o sljedećoj, a ona  se igra u subotu na Šubićevcu.  Momčad Dalibora Zebića više  nije posljednja na ljestvici i to  daje igračima dodatni poticaj i  puni ih samopouzdanjem.  Svjesni su ipak da posao još  nije ni približno zgotovljen,  pozitivnu seriju treba nastaviti  kako bi se po mogućnosti uhvatilo i deseto mjesto.
– Sigurno je da smo jako  zadovoljni uvjerljivom pobjedom nad Rijekom i činjenicom  da više nismo posljednji na  prvoligaškoj ljestvici. To zadovoljstvo malo remeti situacija s  ozljedama, ali nadamo se da će  se situacija popraviti do subote  – kazivao je jučer ujutro Dragan Župan, veznjak prvoligaša  sa Stanova.
Hvala Šibeniku
– Napokon smo i mi uspjeli iz  tri prigode postići tri gola. Zato smo oko tridesete minute  imali tako veliku prednost i  pametnom igrom uspjeli smo  je sačuvati do kraja utakmice.  U većini situacija smo mi bili ti  koji bi stizali zaostatak, a protiv Rijeke se situacija okrenula  u našu korist.
Nakon tri ovosezonska poraza od Rijeke ova pobjeda  došla je kao melem na ranu.
– Imali smo veliki motiv, kako zbog ta tri poraza, tako i  zbog toga da pobjegnemo s  dna ljestvice. Iskreno, priželjkivao sam ovakvu situaciju da  razbijemo Rijeku, čak sam htio  da to bude i uvjerljivije nakon  onih nesretnih poraza koje su  oni nama nanijeli ove sezone. I  ovako nije loše, dapače, svi  smo zadovoljni i već razmišljamo o sljedećim utakmicama.
Sljedeći Zadrov suparnik,  Šibenik, pomogao je pobjedom u Kranjčevićevoj svladavši Croatiju.
– Hvala im na tome, pobjedom nad Sesvećanima nama  su omogućili da ih preskočimo  na ljestvici. Ali, i mi smo njima  pomogli što smo pobijedili Rijeku koja se bori za Kup UEFA-e. Tako smo kvit u pomaganjima i na redu je naš  međusobni ogled na Šubićevcu. Priželjkivao sam da i Slaven  Belupo uzme barem bod Interu u Zaprešiću, ali nažalost  po nas to se nije dogodilo.  Sada krećemo u lov za desetom pozicijom.
Široka klupa
Župan hvali momčad Šibenika koja je najugodnije iznenađenje ovog prvenstva.
– Igraju stvarno dobro i zaslužuju sve pohvale na svoj  račun. Sama činjenica što su  treći na ljestvici govori u prilog  tome da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi. Posebno su  furiozni na svom terenu na  kojem već u prvih pola sata  dotuku suparnike. Posebno  treba obratiti pozornost na Zeca i Govića koji su ekstra klase,  a ima tu još dosta vrlo kvalitetnih igrača. U svakom  slučaju neće nam biti lako na  Šubićevcu.
Posebno ga brine situacija s  ozljedama u veznoj liniji, jer  uz Suraća i kartoniranog Ljubičića i njegov nastup u Šibeniku je upitan.
– Imam problem sa zadnjom  ložom i dva dana nisam trenirao. Surać također ima problema s ozljedom i najvjerojatnije neće nastupiti na  Šubićevcu. Ljubičić uz to ima  tri žuta kartona. Ne bi bilo baš  dobro kada sva trojica ne bi  nastupili u Šibeniku, jer bi se  samim tim primijenila cijela  vezna linija. Uz to i Terkeš ima  problema s koljenom, ali se  nadamo da će ipak zaigrati u  subotu. Bez obzira na to u  Šibenik ne idemo s izvješenom  bijelom zastavom. Učinit  ćemo sve ne bi li ostali neporaženi i time nastavili ovu  pozitivnu seriju. Imamo široku  klupu i svaki igrač koji uskoči u  sastav dat će sve od sebe na  terenu, u to uopće ne treba  sumnjati. Uz to, utakmica će  biti na televiziji, što nam svakako daje dodatni motiv, iako  nama motiva neće sigurno manjkati. S obzirom na našu formu ja sam optimist – kazao je  na kraju razgovora Župan.
 


Tornado u Šibeniku


Šibenski navijači Funcuti proslavit će u subotu 26. rođendan i pripremaju slavlje na Šubićevcu. Bit će to zasigurno motiv više za šibenske nogometaše, ali Župan smatra da ni podrška Zadranima neće izostati.
– Čitam da Funcuti spremaju proslavu rođendana i ne treba sumnjati kako će to još više motivirati Šibenčane. Nadam se i vjerujem da će i Tornado doći u što većem broju u Šibenik i nama pružiti veliku podršku. S podrškom naših navijača koji nas bodre, svaku utakmicu vjerujem da možemo napraviti puno. Sportski ćemo se potući na terenu i na kraju neka pobjedi bolja momčad.




 


Ježina počeo trenirati


Puno dvojbi ima Dalibor Zebić  kada je riječ o momčadi koja će u  subotu navečer istrčati pod reflektorima Šubićevca. Jakov Surać sigurno neće nastupiti, a Želimir Terkeš, Dragan Župan, Edin  Šaranović i Antonio Ježina su pod  upitnikom. Šaranović je prekjučer  na treningu dobio udarac u butni  mišić, nakon čega mu se pojavio  hematom i zadarski napadač  zbog toga jučer nije trenirao. No,  sva četvorica bi se mogla naći u  momčadi, a kada je riječ o Ježini  on je bio na sedmodnevnom mirovanaju koje mu je preporučeno  nakon pregleda koljena kada su  utvrđeni problemi s meniskusom.  Dvije utakmice na klupi ga je  zamijenio Tomislav Rogić (Zagreb, Rijeka), a nije isključeno da  će tako biti i u Šibeniku iako je  Ježina počeo trenirati.
Zadarska žutica
Kada je riječ o gostovanju na  Šubićevcu, Zadrani će morati  igrati bez Marina Ljubičića koji je  protiv Rijeke zaradio treći žuti  karton. Dvije javne opomene za  sada imaju: Šime Maruna, Ante  Mitrović, Ninoslav Parmaković,  Ante Puljić, Andrija Vuković, Dragan Župan. Jedan žuti karton dobili su: Naum Batkoski, Erdžan  Bećiri, Josip Bilaver, Jure Jerbić,  Marko Rašo, Jakov Surać, Bruno  Šiklić.


 


Zadar i protiv Dinama na HTV 2


Zadrani su očito postali zanimljivi odgovornima na HRT-u pa će se nakon subotnje (20.15 sati) utakmice 25. kola Šibenik – Zadar izravno prenositi i dvoboj 27. kola Dinamo – Zadar koji se igra u srijedu, 22. travnja također u večernjem terminu (20.15). Ujedno, 27. kolo je i jedino koje se do kraja sezone neće igrati u nedjelju.