Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Koncentrirani smo na Cibonu

Autor: Matej Lordanić

08.04.2010. 22:00
Koncentrirani smo na Cibonu

Foto: Zvonko KUCELIN



Njihov najopasniji dvojac je Tomas-Gordon. Oni igraju fantastično i na njih trebamo bazirati svoju obranu, iako se niti jednog drugog igrača ne može podcijeniti – kaže Stipčević
Nisu se košarkaši Zadra puno mučili protiv Zagreba. Zadrani su od prve minute pokazali kvalitetnu igru, na neke trenutke vrlo dopadljivu za gledatelje. Mravi su se puno mučili, njihov trener Denis Bajramović je pokušavao na razne načine, međutim, bez Mulaomerovića Zagreb je osjetno slabiji. Gosti iz metropole nikako nisu mogli zaustaviti zadarski dvojac Stipčević-Perić koji je bio nerješiva enigma za igrače Denisa Bajramovića. Najviše se istaknuo Rok Stipčević koji je protiv Zagreba odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone. U pobjedi neočekivano velikom razlikom Rok je postigao 29 koševa uz čak sedam trica iz 8 pokušaja. Tome je pridodao sedam uspješnih dodavanja čime si je priskrbio ukupnu valorizaciju 39. Zagrebaši ga nikako nisu uspjeli zaustaviti, mogli su mu samo staviti soli na rep. Rok ih je torpedirao dalekometnim ubačajima, njih čak sedam (od 14 momčadskih) je njegovo djelo.
– Najvažnije je da smo pobijedili u utakmici koje smo se možda pomalo i pribojavali. Zagreb je momčad koja je najbolja protiv najtežih protivnika. Svoju razinu igre podižu s težinom utakmice i jačinom protivnika. Uz to ih odlikuje veliko iskustvo. No, uspjeli smo ostvariti pobjedu. Zaista mi je drago zbog velike razlike koja bi se mogla pokazati presudnom u slučaju zatvaranja krugova na kraju PH. Stoga je dobro je da smo pobijedili s gotovo 30 poena razlike. Iskreno, nisam očekivao ovako uvjerljivu pobjedu – kazao je Stipčević, pa nastavio o presudnom segmentu igre – obrani.
– Ključ naše pobjede je u čvrstoj i agresivnoj obrani, a uz to smo ih pretrčali. Pretrčavanje protivnika i realizacija što više kontranapada je putokaz za sljedeće domaće utakmice. Tako nam raste samopouzdanje, a kao momčad smo sastavljeni da nam odgovara tranzicijska igra s puno kontranapada.
O svojoj igri nije želio previše govoriti.
– Jednom je najistaknutiji Perić, jednom Boisa, jednom Car, a jednom ja. Ne želim oko toga raditi veliku famu – skromno je kazao Stipčević.
Zadar je ovom pobjedom ostao usamljen na čelu ljestvice s pet pobjeda iz isto toliko utakmica. No, već u subotu košarkaše Danijela Jusupa očekuje najteži ispit u domaćoj ligi. U Dvoranu Kreše Ćosića dolazi zagrebačka Cibona od koje su Zadrani pretrpjeli tri poraza ove sezone. U nedjelju je prilika za prvu ovosezonsku pobjedu nad velikim rivalom.
– Cibona je stvarno nezgodan protivnik, pogotovo na vanjskim pozicijama gdje imaju braću Tomas, Gordona, Bogdanovića i Udriha. Radi se prije svega o defenzivno odličnim igračima, a u obrani preferiraju presing po cijelom terenu. Igraju jako agresivno. Nije samo nama neugodno igrati s njima, već je to bio slučaj i s puno većim momčadima poput Caje Laboral i Olympiakosa. Oni igraju obranu na vrlo visokoj razini, te ćemo stoga morati odigrati pametno. Moramo smanjiti broj izgubljenih lopti i ne dopustiti im da dobiju samopouzdanje i da se kroz presing dižu – rekao je Rok, te naglasio Marka Tomasa i Gordona kao najopasnije igrače Cibosa.
– Njihov najopasniji dvojac je Tomas-Gordon. Oni igraju fantastično i na njih trebamo bazirati svoju obranu, iako se niti jednog drugog igrača ne može podcijeniti. Imamo nekoliko dana za pripremu utakmice. Zagreb je već arhiviran, koncentracija na Cibonu je na najvišoj mogućoj razini. Želimo preslikati pristup iz utakmice sa Zagrebom na Cibonu. Želimo napraviti sve preduvjete potrebne za ostvarivanje pobjede – za kraj je rekao Stipčević.