Plaža Kolovare dobiva spasilačku službu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
kolovare
Sebastian GOVORČIN
Gradska plaža Kolovare posebno će se urediti i svakodnevno održavati

Zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić je, kako je poznato, nakon što je Grad od Županije preuzeo za njih koncesiju, gradske plaže dodijelio na upravljanje gradskoj tvrtki Obala i lučice. Od ovoga tjedna to zaduženje je i praktično preneseno Obalama i lučicama, tvrtki koja će odmah i započeti pripremanje plaža za nastupajuću sezonu kupanja.

Naime, glavna je u ovome zapravo gradska plaža Kolovare, koja je dosad pod upravom Županije bila u koncesiji kod Hotela Zadar. Ta će plaža, kako to stoji i u gradonačelnikovu zaključku, biti tzv. uređena gradska plaža, a ostale plaže koje su u "paketu" dane na ovo zaduženje imaju status prirodnih plaža. Tako je tvrtka Obala i lučice zadužena i za prirodne plaže u Petrčanima, Diklu i onu na vrhu Puntamike kod nekadašnje Barakude.

Znači da će se posebno urediti i održavati plaža Kolovare, a ostale onoliko koliko to bude moguće. Između ostaloga, svi zatečeni ugostiteljski, trgovački ili sportski sadržaji koji su izvan djelatnosti ove tvrtke ipak će se kontrolirati tako da će se s njima regulirati ugovorni odnosi i to na vrijeme najdulje do kraja ove godine. Tako izričito stoji u navedenom zaključku gradonačelnika.

- Mi smo dobili sve te plaže takve kakve jesu i nastojat ćemo ih urediti i oplemeniti onoliko koliko to budemo u mogućnosti za ovu sezonu, ali vjerujemo da ćemo za iduću još i bolje, rekao nam je Edo Duka iz Obala i Lučica, od kojega smo i saznali da neće biti naplaćivanja ulaznica niti za jednu od ovih gradskih plaža. Plaže će biti otvorene za građane i turiste, svakodnevno čišćene i održavane, a svakako je bitno i što će se, uz ostale sadržaje, uvesti spasilačka služba koja će stalno dežurati da u slučaju potrebe može pružiti pomoć kupačima. Takva služba će se uvesti već u lipnju. Radi zaštite kupača od vanjskih "nasrtljivaca", poput glisera i sličnih brzih i opasnih plovila, ova plaža će se i ograditi posebnim plutačama pa će se i kupači trebati držati samo unutrašnje strane od te fizičke međe.

Bit će na plaži Kolovare i na ostalim važnijim gradskim plažama još prije sezone potrebni i poneki građevinski radovi, a njih će, saznajemo, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, obaviti Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Zadra.

 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno