Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Općoj bolnici Godišnja nagrada bez podrške opozicije

08.04.2011. 22:00
Općoj bolnici Godišnja nagrada bez podrške opozicije


Miljenko Domijan dobitnik je Nagrade Zadarske županije za životno djelo, jednoglasno su na jučerašnjoj sjednici odlučili članovi Županijske skupštine, a nagrada će mu, kao i dobitnicima Godišnje nagrade, biti uručena na Svečanoj sjednici Županijske skupštine 14. travnja.
-Nagrada Zadarske županije za životno djelo dodjeljuje se Miljenku Domijanu za cjelovito djelo koje je ostvario tijekom svog radnog vijeka na području kulture djelatnošću na obnovi kulturnih dobara, te za izraženu aktivnost na vođenju projekata na očuvanju pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara što predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Zadarske županije, navodi se u obrazloženju.
Dobitnici Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2010. godini su Udruga slijepih Zadarske županije za djelovanje na području socijalne skrbi, Udruga Specijalne jedinice policije „Poskoci” za humanitarno djelovanje, Jadranka Duvančić i Saša Martinović iz Zadra za sportske uspjehe, klapa „Sol” iza Paga za djelovanje u kulturi, Ivan Gligora iz Kolana i Udruga vinogradara i vinara „Nadin” za uspjehe u poljoprivredi, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Turistička zajednica Grada Nina i Opća bolnica Zadar.
Vijećnici su jednoglasno glasovali za dodjelu Godišnjih nagrada predloženim kandidatima, osim u slučaju Opće bolnice Zadar gdje su suzdržanima ostali vijećnici SDP-a, HNS-a i DPS-a.
– SDP ostaje suzdržan, jer je činjenica da je Opća bolnica u manjku preko 100 milijuna kuna, a u 2010. poslovanje je završila s manjkom od 2 milijuna kuna. Čini mi se da jedno s drugom ne ide, obrazložila je stav SDP-a Ljubica Budan.