Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Škifić: Nade polažemo na obranu

08.04.2011. 22:00
Škifić: Nade polažemo na obranu


U sastavu Borik-Puntamike ima podosta igrača koji su se kraće ili duže zadržali u dresu večerašnjeg protivnika Zadra. Pored Jure Ružića koji je najdulje nosio taj dres, pa Marina Šarlije i Ivana Mikulića koji nisu dobili pravu priliku, Jure Škifić je lanjske sezone za vrijeme Zmage Sagadina imao pristojnu minutažu. Završetkom te sezone tadašnji trener Danijel Jusup nije računao na njegove usluge, pa je Škifić odlučio pristupiti Borik-Puntamici u kojoj je kroz cijelu sezonu najbolji igrač. Motiv za što bolji dojam u Krešinom sigurno mu neće nedostajati.
– Bit će teško protiv Zadra, a tome ima više razloga. Zadar je kvalitetniji, u dobroj fomi s tri pobjede u nizu dok kod nas ima dosta problema po pitanju ozljeda. Ružić je obnovio ozljedu lakta šuterske ruke, Šarlija je natukao prst dok Troskot i Grabovac također nisu u mogućnosti nastupiti. Svaki igrač nam je bitan u rotaciji, a kad nedostaju četvorica onda nemamo tu potrebnu širinu s kojom bi mogli parirati puno jačem protivniku kao što je Zadar.
Ipak, nema predaje.
– Nema predaje nikada. Mi naše nade polažemo na obranu koja nam dosta dobro funkcionira ove sezone. Zadar će sigurno imati motiv više u želji da se revanšira za onaj porazod nas u pripremama i morat ćemo biti iznadprosječni ako mislimo gajiti neke nade u dobar rezultat.
Zadar će sigurno probati s nižom petorkom pronaći najbolje rješenje za vašu igru.
– Nama više odgovara kad ovi NLB ligaši igraju s peticama pod košem, jer onda možemo na račun brzine napraviti višak. Međutim, očekujemo u glavnim ulogama Browna i Dundovića koji su pokretni i masivni tako da nam oni manje odgovaraju.
Na čijoj strani će biti publika na Višnjiku?
– Zadar je veće ime u gradu i siguran sam da će imati više poklonika. Međutim, to nije ni bitno, jer želimo jedino što bolje prezentirati se pred našim sugrađanima koji su uvijek znali prepoznati borbu i želju za pobjedom – za kraj je kazao Škifić.