Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Kad će most spajati?

Autor: Anamarija Bilan

08.04.2013. 22:00
Kad će most spajati?

Foto: A. SITNICA



Radnici će izvesti cijeli most, ali ga neće spojiti s postojećom zgradom Infektologije, koja je predviđena za rušenje jer na njenom mjestu treba izgraditi novu zgradu. Ministarstvo zdravstva trenutačno nema novca za ovakve investicije pa izgleda da taj most nakon izgradnje neće spajati ništa


Jučer je za sav promet zatvoren dio Ulice Nikole Šubića Zrinskog uz Polikliniku u izgradnji jer će se tijekom sljedeća dva mjeseca graditi pješački zatvoreni most, koji bi u konačnici trebao spojiti Polikliniku i Infektologiju Opće bolnice.
 – Radovi na izgradnji mosta trebali bi trajati dva mjeseca, koliko će i promet tom ulicom biti zatvoren. Most će se izgraditi od zgrade Poliklinike do zgrade sadašnjeg “zaraznog”, ali most neće u potpunosti biti spojen jer je predviđeno da se most spoji na novu zgradu Infektologije, objasnio je Marko Knez, rukovoditelj tehničke službe u Općoj bolnici Zadar dodavši da će most, odnosno tunel, u konačnici kad se spoji omogućiti komunikaciju osoblja iz Poliklinike i bolnice za nošenje uzoraka, ali i prolaz pacijentima.
Službeni rok za dovršetak radova je 1. lipnja. Pješački most zatvorenog tipa premošćivat će prometnicu i bit će dug 30-ak metara te će “ležati” na četiri oslonca, koji će biti na zgradi Poliklinike i s druge strane ceste, na mjestu zida oko bolnice. Iako će radnici izvesti cijeli most, neće ga spojiti sa postojećom zgradom Infektologije, koja je predviđena za rušenje jer na njenom mjestu treba izgraditi novu zgradu na koju bi se taj most spojio, međutim, doznajemo da Ministarstvo zdravstva trenutačno nema novaca za ovakve investicije pa izgleda da taj most nakon izgradnje neće spajati ništa.