Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Međugorsko svećenstvo srdačno dočekalo Milanovića

Autor: Dražen Ciglenečki

08.04.2013. 22:00
Međugorsko svećenstvo srdačno dočekalo Milanovića

Foto: Nenad REBEREŠAK



Franjevci fra Marinko Šakota, upravitelj župe sv. Jakova i fra Miro Šego hrvatskog su premijera proveli međugorskim sakralnim objektima. On je kazao da će Hrvatima u BiH Hrvatska pomoći koliko može


Dan nakon što su ga na skupu u Zagrebu optuživali da želi uništiti sve hrvatsko, premijer Zoran Milanović obilazio je mjesta u hercegovačkom dijelu BiH u kojima Hrvati čine većinu stanovništva. Na toj političkoj, povijesnoj i kulturološkoj turneji koju danas završava na svečanom otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, Milanović je posjetio Ravno, Stolac, Čapljinu i Međugorje. Osim što je odradio sastanke s lokalnim čelnicima, hrvatski premijer je posjetio i arheološko nalazište iz vremena ilirskog plemena Daorsa, nekropolu stećaka te međugorsku crkvu sv. Jakova apostola.
– Ljudi su tu žilavi i bore se. Imaju institucije i ne bojim se ja za njih. A pomoći ćemo im koliko možemo, rekao je Milanović novinarima u Čapljini.
Najzanimljiviji je ipak bio njegov boravak u hodočasničkoj meki Međugorju. Dok je u Hrvatskoj premijer u lošim odnosima s katoličkim klerom, u hercegovačkom su ga Lourdesu srdačno primili fra Marinko Šakota, upravitelj župe sv. Jakova i fra Miro Šego. Njih ga dvojica nisu ništa pitali o spolnom odgoju već su ga upoznali s mjestom i proveli ga crkvom.
– Je li on vidilac, zanimala se neka Amerikanka kad je Milanović sa svojom pratnjom stupio u crkvu. Nije bila baš impresionirana kad je čula da je riječ “samo” o hrvatskom premijeru.