Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na Gripe bez Thornea i Vrbanca

Autor: Roman Morović

08.04.2013. 22:00
Na Gripe bez Thornea i Vrbanca

Foto: Marin GOSPIĆ



Moramo s drugačijim pristupom otvoriti utakmicu, maksimalno orijentirani na tri stvari, koje sam istaknuo kao najvažnije da na najbolji mogući način završimo sezonu i ostvarimo zacrtane ciljeve. To je definitivno obrambeni pristup, skok u oba smjera i razvijane trčanja naprijed i natrag – ističe trener Zadra.


Pripremu za večerašnji dalmatinski derbi na Gripama, treći ove sezone, obilježili su problemi s ozljedama u oba sastava. Dok Splićani, kao ni u prošlom kolu protiv Cedevite (poraz 88:69) ne mogu računati na četvoricu iskusnih, Nikolu Vujčića, Ivana Mimicu, Tonija Dijana i Vedrana Vukušića, a pod upitnikom je i Srđan Subotić, Zadrani imaju velikih problema na bekovskim pozicijama. Naime, osim što je već neko vrijeme ozlijeđen Vedran Morović, a posljednje dvije utakmice propustio je i Toni Prostran, protiv Zagreba se ozlijedio i prvi razigravač Dwight Thorne.
– Na njega ne možemo računati u Splitu, a nadam se da stanka neće trajati više od deset dana – kaže Ante Nazor.
Dakle, glavnina odgovornosti u organizaciji zadarskih napada večeras će biti na leđima Ante Delaša.
Problemi su i na poziciji šutera, jer Nazor u Splitu neće moći računati na Gorana Vrbanca, dok se Ivan Batur polako vraća nakon distorzije zgloba.
– Vrbancu je, nakon utakmice sa Zagrebom, natekla peta i nećemo ga koristiti. Što se Batura tiče, nisam baš zadovoljan njegovim ulaskom protiv Zagreba, ali zbog ozljede još nije dobro osjećao nogu, na kojoj je imao distorziju. Mislim da bi protiv Splita trebao puno bolje reagirati, kao i Franko Šango na toj poziciji. Protiv Cibone nije odigrao baš dobro, posebno obrambeno i na to moramo obratiti pažnju.
Od Batura i Šanga će se danas, osim korektnog posla u obrani, očekivati i dobar napadački učinak.
Problema ima i Franko Kaštropil, ali Nazor vjeruje da će on ipak nastupiti na Gripama.
– Imamo dosta problema s ozlijeđenim igračima i moramo to shvatiti maksimalno ozbiljno. Kroz psihološku pripremu igrača, pokušat ćemo eliminirati stvari koje nisu bile dobre u prva tri kola Lige za prvaka, a bilo ih je.
Kao na primjer…
– Moramo s drugačijim pristupom otvoriti utakmicu, maksimalno orijentirani na tri stvari, koje sam istaknuo kao najvažnije da na najbolji mogući način završimo sezonu i ostvarimo zacrtane ciljeve. To je definitivno obrambeni pristup, skok u oba smjera i razvijane trčanja naprijed i natrag. Te stvari moraju biti naš zaštitni znak, a oscilacije po tom pitanju što manje.
Trener Zadra u najavi se nije previše zamarao problemima u redovima protivnika, jer zna da je Split, ako ga se ne shvati maksimalno ozbiljno, opasan u kojem god sastavu zaigrao.