Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Na Jakovčićevoj listi i Nela Sršen, predsjednica Hrvatske kuće u Padovi

Autor: Siniša Klarica

08.04.2013. 22:00
Na Jakovčićevoj listi i Nela Sršen, predsjednica Hrvatske kuće u Padovi

Foto: Vedran SITNICA



Kandidat za EU parlament Ivan Jakovčić upriličio je jučer druženje s Zadranima u caffe baru Lovre. Tom prilikom predstavio je i poznatu hrvatsku liječnicu i humanitarku Nelu Sršen koja živi radi u na Sveučilšnoj klinici u Padovi. Jakovčić je okupljenim novinarima predstavio srž EU-programa svoje liste kao nečeg novog, izvan dva velika hrvatska politička bloka. Ako bude izabran u EU parlament Jakovčićeva srž djelovanja će biti gospodarstvo s naglaskom na ribarstvo i turizam. Jamstvo za uspješno djelovanje u EU-parlamentu je njegovo dosadašnje iskustvo u povlačenju predpristupnih sredstava i iskustvo čovjeka koji je 20 godina politički vodi Istru koja je i do sad realizirala više od 100 milijuna eura vrijednih EU-projekata.
Velika hrvatska humanitarka, počasna konzulica RH u Italiji, predsjdnica Hrvatske kuće u Padovi, Nela Sršen je istaknula da je tijekom 20 godina rada i djelovanja u EU, stekla iskustva napose u provedbi projekata u zdravstvu. Trenutačno, također radi na jednom od takvih velikih projekata, ali za svoj angažman u EU parlamentu kaže:
– Bit ću ponosna predstavnica svoga naroda koja će se zalagati za unapređenje hrvatskog zdravstva. Svoja iskustva prenijet ću u svoju domovinu te ću učinit sve da hrvatsko zdravstvo bude jedno veliko europsko zdravstvo kako naši ljudi ne bi morali ići po klinikama u Europi i trošiti velike novce, rekla je dr. Nela Sršen. Nažalost, Nela Sršen je morala otkazati jučerašnje predstavljanje svoje knjige Rak na duši. Kako nam je sama rekla, razlog su komplikacije kod pacijentica iz Slavonskog Broda pa je hitno morala otputovati u Padovu. No velika hrvatska humanitarka se nada da će svoju knjigu promovirati u Zadru već u ovu subotu.