Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sva čudesnost velebitskog krajolika

Autor: Ante Rogić

08.04.2013. 22:00
Sva čudesnost velebitskog krajolika

Foto: Hrvoje HODAK



Ja nekako pokušavam reći da imam dva zavičaja, Rab i Zadar. Izložbu je najviše financirao grad Rab, u povodu Dana grada, a drago mi je da je mogu predstaviti i u Zadru, kojeg smatram svojim drugim zavičajem, kazao nam je Miljenko Domijan


Mare morlacco, More pod Velebitom, naziv je izložbe Miljenka Domijana koja će se otvoriti u četvrtak u sklopu ovogodišnjih Dana Zadarske županije. Riječ je o ciklusu od 60-ak fotografija koje prikazuju velebitski krajolik, ili bolje rečeno podvelebitski. Fotografije su, naravno, nastale spontano, a prvi put su predstavljene na Rabu.
– Ja nekako pokušavam reći da imam dva zavičaja, Rab i Zadar. Izložbu je najviše financirao grad Rab, u povodu Dana grada, a drago mi je da je mogu predstaviti i u Zadru, kojeg smatram svojim drugim zavičajem, kazao nam je Miljenko Domijan istaknuvši kako je velebitski krajolik više nego čudesan, te je sve samo po sebi dovoljno atraktivno da zaslužuje predstavljanje na jednoj ovakvoj izložbi. Fotografije su nastale na njegovim, kako kaže, putešestvijama od Senja do Zadra, u nastojanju da zabilježi trenutak. Dakle, sasvim slučajno, u određenom trenutku.
– Samo treba prepoznati trenutak, bilo da je riječ o izlasku ili zalasku sunca, kamenu, moru… ono što ti se nudi samo po sebi. U tome i je stvar, u tom određenom trenutku, kaže Domijan ističući još jednom svu ljepotu i čudesnost ovog velebitskog krajolika. Podsjetio je kako je on laureat Zadarske županije, te mu je samim time posebno drago što se izložba održava u sklopu Dana Zadarske županije.
– Sa svojim priobaljem, otocima, ali i Ravnim kotarima Zadarska županija je posebna. Mogu slobodno reći kako je smatram najljepšom županijom u Hrvatskoj, zaključio je Domijan.
Izložba će se otvoriti u četvrtak u Gradskoj loži, s početkom u 19 sati, a ostaje otvorena do 29. travnja.