Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svejedno je hoće li odšteta biti u ovcama, siru, paškom kamenjaru ili novcima

Autor: Josip Portada

08.04.2013. 22:00
Svejedno je hoće li odšteta biti u ovcama,  siru, paškom kamenjaru ili novcima

Foto: Josip PORTADA



Ostaci kluba narušavaju izgled Lokunje i okolnog područja i to je velik problem koji će se riješiti kupnjom. Na mjestu gdje se nalazi „Olympico” omogućit će se izgradnja objekata koji će biti u funkciji lječilišnog centra, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić
Klub „Olympico”  kojeg je 2004. godine na  Lokunji u Pagu izgradio  nekadašnji rukometni reprezentativac Božidar Jović, uskoro će postati vlasništvo Grada Paga. Jović je  u Hypo banci podigao kredit koji nije vratio i banka  je na Općinskom sudu u  Pagu pokrenula ovršni postupak koji je završio javnom dražbom na kojoj se  „Olympico” prodavao za  1.022.000 kuna, a Grad  Pag je jedini dao ponudu.  Klub „Olympico” je bio  najljepši i najbolje uređeni  sportsko-zabavni centar na  otoku.
No, grupa građana je,  kako navodi Jović, podigla  tužbu zbog neusklađenosti  prostorno-planske dokumentacije s izgradnjom  kluba, što je sud prihvatio i  klub je zatvoren. Tri godine  poslije nekada elitni klub je  postao ruševina.
– Ostaci kluba narušavaju izgled Lokunje i okolnog  područja i to je velik problem koji će se riješiti kupnjom. Na mjestu gdje se  nalazi „Olympico” omogućit će se izgradnja objekata koji će biti u funkciji  lječilišnog centra, rekao je  gradonačelnik Paga Ante  Fabijanić.
Božidar Jović smatra kako je prije kupnje trebalo  riješiti problem naknade  štete. Naime, Jović je prije  tri godine podigao tužbu  protiv Grada Paga i traži  naknadu štete zbog prestanka rada kluba.
– Ne želim Pagu stvarati  probleme, ali u klub sam  dosta uložio i nešto od toga  moram vratiti. Spreman  sam na nagodbu i želim se  dogovoriti. Ako ima dobre  volje, sve možemo riješiti za  pola sata. Svejedno mi je  hoće li mi Grad Pag platiti  odštetu u ovcama, siru,  paškom kamenjaru ili novcima. Ne mora mi se platiti  odmah, može mi se platiti i  za pet godina, ali o tome se  moramo dogovoriti.  Nažalost, predstavnici Grada Paga do sada nisu pokazali dovoljno razumijevanja za rješavanje ovog problema, rekao je Božidar Jović.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU