Starim znanjima do posla

Slika korisnika admin
Ante VIDOVIĆ
Sonja Nimac

Prvi informativni sastanak pedeset polaznika edukacije u sklopu projekta "Starim znanjima do posla", održan je u ponedjeljak u Osnovnoj školi Biograd na Moru. Radi se o projektu koji vode Općina Lišane Ostrovičke kao nositelj i LAG Laura. Njime će polaznici dobiti edukaciju iz područja poljoprivrede za verificirane obrazovne smjerove: povrćar i voćar, uzgajivač i prerađivač ljekovitog bilja, maslinar, ovčar te vinogradar i vinar.

Edukacija počinje 5. svibnja, a njenim uspješnim završetkom OPG-ovci će dobiti certifikat koji će im omogućiti stavljanje na tržište proizvoda s dodanom vrijednosti koje proizvedu od sirovine sa svojih gospodarstva.

- Opći cilj ovog projekta je doprinijeti politici zapošljavanja definiranoj u strategiji razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije, a njegov specifični cilj je ojačati kapacitete i pružiti potporu lokalnim sudionicima u kreiranju i implementaciji razvoja ljudskih potencijala i zapošljavanja kroz partnerski pristup, rekla je voditeljica projekta Ivana Dević.

Jedna od polaznica programa je i uzgajivačica i prerađivačica ljekovitog bilja je Sonja Nimac iz Lišana Ostrovičkih.

- U ovoj sam priči par godina u jednoj firmi za koju trenutno radim. Nadam se da ću se nakon završene edukacije osamostaliti i pokrenuti svoj posao. Proizvodila bih eterična ulja, hidralate, sapune i s vremenom kreme, kaže Sonja Nimac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno