Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Adrenalinski park u Perivoju Vladimira Nazora

08.04.2017. 22:00
Adrenalinski park u Perivoju Vladimira Nazora


1000 koraka kroz 1000 ulica: Igrom do sporta, već petu godinu zaredom okuplja mnoštvo mališana koji spretno kroz aktivnu zabavu prelaze mnogobrojne sportske prepreke. Ove godine u sklopu Županijskih dana poligon je smješten u Perivoj Vladimira Nazora gdje su se mogle isprobati različite aktivnosti.
– Evo, za Svjetski dan zdravlja najmlađi su opet u akciji. Naša udruga okuplja djecu od četiri do sedam godina i uvijek nam je izazov da organiziramo nešto novo. Prijašnjih godina “1000 koraka kroz 1000 ulica” radili smo u gradu, no ove godine htjeli smo oživjeti naš park Vladimira Nazora koji je sada stvarno prekrasan, kazala je Ana Miočić iz udruge Loptica.
Jučer je u parku tako napravljen svojevrsni adrenalinski park, pa su se mališani imali prilike spuštati ziplineom niz dolinu, a bilo je tu i balansiranja na akrobatskim trakama i konopcima.
– Na ovaj način djeca se slobodno kreću, jačaju svoj rameni pojas i pritom se dobro zabavljaju. Sretna su, kazala je Miočić.
Orijentacijska atletika (trčanje, skokovi, provlačenje) također je uvrštena u program, pri čemu su iskorištene staze parka, kao i orijentacijsko trčanje koje je karakteristično za prirodni okoliš. Jučer ujutro u parku Vladimira Nazora sudionici su uz pomoć karata tražili skrivene kontrolne točke, uz koje su po parku bili sakriveni i čunjevi, palice za hokej, reketi i drugi sportski rekviziti. Na kontrolnim točkama nalazile su se poruke koje su se nosile na cilj, a na njima je prigodno pisalo “Igrom do sporta”.