Bibinjci očekuju otvaranje stotina radnih mjesta

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Poslovno-proizvodna zona Lonići u Bibinju je sasvim zaživjela, a jučer je prigodnom svečanošću otvoren treći poslovni subjekt - Adriatic propeleri d.o.o., tvrtka specijalizirana za popravak, modifikaciju i optimizaciju propelera za sve vrste plovila.

- Ukupna vrijednost projekta je 6.704.917 kuna. Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj projekt je sufinancirala sa 3.319.003 kune, kazao je Ante Martinović iz Kukljice, koji sa sinovima, Jurom i Lovrom, vodi ovaj u Europi jedinstven obiteljski posao.

Sve je započelo prije 11 godina kada je Martinović odlučio 35-godišnju kapetansku karijeru na domaćim i stranim brodovima odlučio zamijeniti poduzetničkim vodama i tržištu ponuditi nov i jedinstven proizvod. Zajedno sa sinovima Jurom i Lovrom otišao je u Australiju na obuku, kupio osnovnu opremu i počeo se jedini u Hrvatskoj i Europi baviti popravkom, modifikacijom i optimizacijom propelera za sve vrste plovila. Pritom koristi Prop Scan tehnologiju istoimene australske tvrtke iz okolice Brisbanea u državi Queensland.

- Ovaj uređaj koristi Američka ratna mornarica i boljeg na svijetu trenutno nema. Zasigurno kvalitetno radimo kad se pročulo za nas, pa i u dalekom Senegalu, sasvim ozbiljno će Martinović.

A kada se prije 10 godina krenulo u jedan od najvažnijih projekata za Općinu Bibinje, osnivanje poslovne zone Lonići, malo je tko je vjerovao da će ono što je tada bilo zamišljeno, danas biti stvarnost.

- Poslovna zona Lonići konačno je dobila i uporabnu dozvolu, obznanio je Bruno Bugarija, načelnik Općine Bibinje.

To je vijest, kaže, koja znači prekretnicu bibinjskog gospodarstva.

- Ponosni smo na sav dosadašnji uložen trud, koji nije nikako zanemariv, koji će se na zadovoljstvo ne samo žitelja Općine Bibinje, već i šire vidjeti u narednim godinama, naglasio je Bugarija.

Uz Adriatic propeleri d.o.o. u zoni su i tvrtka Nautic d.o.o., u vlasništvu Ante Krstića, za servis brodova i prodaju opreme tvrtke, te tvrtka Padrele Riba d.o.o., u vlasništvu Neđe Jurkovića.

- U zoni se grade tvornički pogoni, hotel, atraktivna sala za vjenčanja, servis brodske opreme, pogon za preradu ribe i drugi poslovni objekti, govori Bugarija.

U tijeku je izgradnja poslovnih zgrada tvrtke Blitvenica d.o.o. za preradu ribe, Gastro Food za distribuciju smrznute hrane u ugostiteljstvu, EZ Engineering d.o.o. za projektni ured, UO Marino za salu za vjenčanja. Za prodaju je od 51 hektara još preostalo 6 hektara građevinskog zemljišta.

- S poslovnom zonom želi se potaknuti razvoj gospodarstva na području općine, riješiti prostorne probleme poduzetnika te omogućiti moderan i siguran razvoj prostora. Osim toga, očekuje se da će se u zoni u konačnici otvoriti i više stotina novih radnih mjesta, zaključio je Bruno Bugarija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno