Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bibinjci očekuju otvaranje stotina radnih mjesta

08.04.2017. 22:00
Bibinjci očekuju otvaranje stotina radnih mjesta


Poslovno-proizvodna zona Lonići u Bibinju je sasvim zaživjela, a jučer je prigodnom svečanošću otvoren treći poslovni subjekt – Adriatic propeleri d.o.o., tvrtka specijalizirana za popravak, modifikaciju i optimizaciju propelera za sve vrste plovila.
– Ukupna vrijednost projekta je 6.704.917 kuna. Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj projekt je sufinancirala sa 3.319.003 kune, kazao je Ante Martinović iz Kukljice, koji sa sinovima, Jurom i Lovrom, vodi ovaj u Europi jedinstven obiteljski posao.
Sve je započelo prije 11 godina kada je Martinović odlučio 35-godišnju kapetansku karijeru na domaćim i stranim brodovima odlučio zamijeniti poduzetničkim vodama i tržištu ponuditi nov i jedinstven proizvod. Zajedno sa sinovima Jurom i Lovrom otišao je u Australiju na obuku, kupio osnovnu opremu i počeo se jedini u Hrvatskoj i Europi baviti popravkom, modifikacijom i optimizacijom propelera za sve vrste plovila. Pritom koristi Prop Scan tehnologiju istoimene australske tvrtke iz okolice Brisbanea u državi Queensland.
– Ovaj uređaj koristi Američka ratna mornarica i boljeg na svijetu trenutno nema. Zasigurno kvalitetno radimo kad se pročulo za nas, pa i u dalekom Senegalu, sasvim ozbiljno će Martinović.
A kada se prije 10 godina krenulo u jedan od najvažnijih projekata za Općinu Bibinje, osnivanje poslovne zone Lonići, malo je tko je vjerovao da će ono što je tada bilo zamišljeno, danas biti stvarnost.
– Poslovna zona Lonići konačno je dobila i uporabnu dozvolu, obznanio je Bruno Bugarija, načelnik Općine Bibinje.
To je vijest, kaže, koja znači prekretnicu bibinjskog gospodarstva.
– Ponosni smo na sav dosadašnji uložen trud, koji nije nikako zanemariv, koji će se na zadovoljstvo ne samo žitelja Općine Bibinje, već i šire vidjeti u narednim godinama, naglasio je Bugarija.
Uz Adriatic propeleri d.o.o. u zoni su i tvrtka Nautic d.o.o., u vlasništvu Ante Krstića, za servis brodova i prodaju opreme tvrtke, te tvrtka Padrele Riba d.o.o., u vlasništvu Neđe Jurkovića.
– U zoni se grade tvornički pogoni, hotel, atraktivna sala za vjenčanja, servis brodske opreme, pogon za preradu ribe i drugi poslovni objekti, govori Bugarija.
U tijeku je izgradnja poslovnih zgrada tvrtke Blitvenica d.o.o. za preradu ribe, Gastro Food za distribuciju smrznute hrane u ugostiteljstvu, EZ Engineering d.o.o. za projektni ured, UO Marino za salu za vjenčanja. Za prodaju je od 51 hektara još preostalo 6 hektara građevinskog zemljišta.
– S poslovnom zonom želi se potaknuti razvoj gospodarstva na području općine, riješiti prostorne probleme poduzetnika te omogućiti moderan i siguran razvoj prostora. Osim toga, očekuje se da će se u zoni u konačnici otvoriti i više stotina novih radnih mjesta, zaključio je Bruno Bugarija.