Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadarskog i ninskog Branimira povezalo 680 biciklista i rekreativaca

08.04.2017. 22:00
Zadarskog i ninskog Branimira povezalo 680 biciklista i rekreativaca


U prigodi Županijskih dana te Svjetskog Dana zdravlja jučer je održana tradicionalna biciklijada Zadar-Nin “Od Branimira do Branimira”. Pozivu organizatora odazvalo se 680 sudionika, biciklista-rekreativaca svih uzrasta i životnih dobi. Sa starta kod kavane Branimir na 17 kilometara dugačku rutu krenulo se točno u 11 sati.
Vozilo se u idealnim vremenskim prilikama, pa su biciklisti u punom sastavu na sportski centar Dvorina u Ninu stigli oko 12.30 sati. Nagradnu igru za najmlađe sudionike organizirala je TZ Nin, a nakon toga u bogatoj lutriji sudjelovali su svi prijavljeni sudionici. Podijeljeno je desetak vrijednih nagrada a ona najizdašnija – sportski bicikl marke Cinzia vrijedan 2.200 kuna, dar trgovine Calimero sport, dobio je Zadranin Mihovil Žuvić. Uručili su mu ga Vlatka Vučić Marasović i vlasnik trgovine Ivan Ražov.
U okviru biciklijade održana je i cestovna regionalna utrka “Dalmatia Open Nin 2017”. Sa starta ispred Donjih ninskih vrata startalo je oko 70 vozača biciklista. Najbolje vrijeme u kategoriji veterana ostvario je biciklist iz Češke Matej Broz. U kategoriji juniora i kadeta U 23 Elite prvo mjesto osvojio je Domagoj Koštić BK Roda Sisak. Kod žena najbolja je bila lanjska pobjednica Maja Perinović BK Zadar.