Na blagoslovu motora u Biogradu 350 vozača

Slika korisnika valentinam
JEDINSTVEN OBRED
Povećan oprez svih sudionika u prometu uz Božju pomoć, zagovor svetog Kristofora, zaštitnika vozača, i svetog Nikole, zaštitnika putnika, spasit će sigurno i mnoge živote te spriječiti prometne nesreće na našim cestama, poručio je Rakić, predsjednik MK Duhovi
Velimir BRKIĆ
Biogradski župnik omiljen je među sportašima i bajkerima

Veličanstvena slika na dupkom punom centralnom biogradskom parku kod autobusnog kolodvora, Trgu hrvatskih velikana, gdje je u organizaciji Moto kluba Duhovi održan četvrti "Blagoslov motora i motorista Dalmacije Biograd 2018". Obred blagoslova motora, njihovih vlasnika i suputnika kod crkvice sv. Roka održao je mons. Ivan Mustać, biogradski župnik.

- Blagoslivljanje služi povezivanju ljudi, susretima, druženju i boljem međusobnom razumijevanju, jer crkva podupire i daje blagoslov, a motor i putovanje čuva i čini sigurnim dragi Bog, mišljenja je Ante Rakić, predsjednik MK Duhovi.

Na ovom dojmljivom događaju, moto susretu u nedjelju poslijepodne nazočilo je oko 350 vozača i vozačica motocikla, bajkera i bajkerica iz Biograda, Šibenika, Vodica, Trogira, Splita, Paga, Zadra, Benkovca, Pašmana, Pakoštana, Sukošana i drugih mjesta. Među njima i zadarska policijska motoristička skupina "Blue Knights" (Plavi vitezovi) predvođena Elisom Žodanom, glasnogovornikom PU zadarske.

- Na blagoslov motora odlučili smo se kako bi se blagoslovom zaštitili članovi MK Duhovi, svi motoristi Dalmacije i drugi, kazao je Rakić.

Naime, motoristička sezona je započela s dolaskom lijepog vremena, a kako bi svi oni koji se zateknu u prometu bili sigurni nužan je povećan oprez, ali i "pomoć odozgora" za jurilice, motoriste, suvozače i sve sudionike u prometu.

Mustać, nekadašnji generalni vikar Zadarske nadbiskupije, domaćim i lako shvatljivim jezikom govorio je o deset Božjih zapovjedi i o Uskrsu kao osnovi kršćanstva. Potom je blagoslovio i poškropio svetom vodom mnogobrojne motocikle, motoriste i njihove članove obitelji.

Bajkere je upozorio da poštuju prometne propise i da se čuvaju, pa će ih čuvati i Bog.

- Ovaj blagoslov vrijedi više od godinu dana, ali se vi isto čuvajte i oprezno vozite, poručio je mons. Mustać.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Blagoslav je potreban; motori su jako opasni. I ja sesada boim, moj suprug kupio jos veci...