Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Umjesto pobjede prvi zgoditak neke hrvatske selekcije na Stanovima

09.04.2018. 18:20
Umjesto pobjede prvi zgoditak neke hrvatske selekcije na Stanovima


HRVATSKA 1
MAĐARSKA 3
ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 400. Sutkinja: Cheryl Foster. Pomoćnice: Laura Griffiths i Rebecca Thomas (sve Wales). Strijelci: 0:1 Vago (43'), 0:2 Jakabfi (72'), 0:3 Vago (84'), 1:3 Žigić (94'). Žuti kartoni: Joščak, Bošnjak, Lojna (Hrvatska); Papp, Racz (Mađarska).
HRVATSKA: Bačić, Lojna (od 78' Lojna), Balog, Dujmenović, Joščak, Bošnjak, Landeka, Šundov (od 62' Dujmović), Andrlić, Conjar (od 46' Lončar), Žigić. Izbornik: Božidar Miletić.
MAĐARSKA: Szocs (od 89' Samu), Csiszar, Toth (od 14' Papp), Szabo, Szeitl, Vago, Jakabfi, Racz, Fenyvesi, Zagor (od 78' Kajan), Turanyi. Izbornica: Edina Marko.
Ni u drugom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Zadru hrvatska ženska nogometna reprezentacija nije imala sreće. Nakon Ukrajine, na Stanovima je danas slavila i Mađarska rezultatom 1:3. Hrvatice tako, nažalost, neće po dobrome pamtiti prvi povijesni nastup u službenim utakmicama u Donatovu gradu, iako su imale priliku osvojiti barem bod.
Posebno se to odnosi na jučerašnju utakmicu, koju su izabranice Božidara Miletića bolje otvorile. Imale su i nekoliko vrlo dobrih prilika, a najveću u 40. minuti, kada je Maja Joščak u situaciji jedan na jedan s protivničkom vratarkom pogodila vratnicu. Tri minute kasnije, Mađarice su došle do vodstva. Zsanett Jakabfi je s lijeve strane poslala odličnu dijagonalnu loptu u kazneni prostor, gdje je natrčala Fani Vago i zabila za 0:1.
Bio je to svojevrsni hladan tuš za naše cure, od kojega se u nastavku nisu uspjele oporaviti. Istina, imale su u 61. minuti dobru priliku da izjednače rezultat, ali je pokušaj Joščak završio preko gola. Nova kazna stigla je u 72., kada je Jakabfi zabila za 0:2 i tu je zapravo bio kraj priče. Točku na "i" stavila je Vago u 84. minuti svojim drugim zgoditkom za 0:3.
Ipak, da zadarska publika ponovno ne ostane uskraćena za zgoditak svoje reprezentacije pobrinula se Sandra Žigić u sudačkoj nadoknadi počasnim golom za 1:3. Bio je to ujedno i prvi zgoditak bilo koje hrvatske selekcije na stadionu Stanovi. Godine 1997. mlada muška reprezentacija Švicarske tu je pobijedila Hrvatsku s 0:1, prošle godine je talijanska U-19 selekcija pobijedila našu s 0:2, a potom je slavila i ukrajinska ženska reprezentacija s 0:3.
Sandra Žigić tako se upisala u povijesne knjige, iako njenim suigračicama i njoj ova zadarska avantura neće ostati u lijepom sjećanju. Pohvale za organizaciju ovih susreta na vrlo visokoj razini svakako zaslužuje Nogometni klub Zadar, jer bile su to prve utakmice kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo u našem gradu.