Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

»Dok ste doma isprobajte edukativnu aplikaciju Stella«

09.04.2020. 14:16


U dane kada se zbog pandemije koronavirusa nastava odvija putem interneta i malih ekrana, zadarske škole roditeljima i učenicima, među ostalim, preporučuju i korištenje edukativne mobilne aplikacije Stella.
– Poštovani roditelji i učenici, na linku: https://projekt-stella.com.hr/#iconsDiv možete pronaći korisnu edukativnu i interaktivnu mobilnu aplikaciju namijenjenu zaštiti mentalnog zdravlja i prevenciji anksioznosti i depresije kod mladih. Aplikacija je nastala u suradnji s vrhunskim timom stručnjaka psihijatara i koncipirana je na bazi edukativnog dijela gdje mladi mogu naučiti puno korisnih informacija i tehnika za samopomoć. Drugi dio aplikacije su vježbe kroz koje se usvajaju tehnike samokontrole i razumijevanje vlastitih emocija u svrhu zaštite mentalnog zdravlja, stoji u obavijesti na web stranici OŠ Šime Budinića uz napomenu kako se nadaju da će aplikacija biti korisna i edukativna!
Da bi se koristila ova aplikacija potrebno je ispuniti podatke za prijavu.
U dijelu pod nazivom učilica stoji kako se na tom mjestu može naučiti o mentalnom zdravlju, samopoštovanju, anksioznosti i depresiji te što učiniti kada se jako loše osjećaš, kada je sve beznadno, kako prepoznati svoje emocije i iskoristi tehnike psihologa poput mindfulnessa kako bi se osjćao bolje. U dijelu nazvanom popunjavalice autori navode kako je to mjesto gdje se mogu primijeniti sva znanja naučena u učilici. Aplikacija ima i forum za sva pitanja i razmjenu mišljenja.


Mišljenja struke
Mobilna aplikacija Stella je dobila pozitivno stručno mišljenje od prof. dr. sc. Nataše Jokić – Begić, Katedre za zdravstvenu i kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Vlatke Boričević Maršanić, predsjednice Hrvatske udruge za dojenačku, dječju i adolescentnu psihijatriju koja je članica Europskog društva za dječju i adolescentnu psihijatriju (ESCAP) i Internacionalnog udruženja za dječju i adolescentnu psihijatriju i suradnje struke (IACAPAP), zatim Ministarstva zdravstva RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Ministarstva znanosti.