Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Još dva novooboljela od koronavirusa, ukupno 61 u Zadarskoj županiji; U Dragama i Biogradu zatečena otvorena dva ugostiteljska objekta

09.04.2020. 08:59


Na području Zadarske županije još su 2 osobe pozitivne na koronavirus pa je ukupan broj oboljelih u ovome trenutku 61.
Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 9 osoba od kojih je 4 na respiratoru i njihovo je stanje nepromijenjeno.
Stanje pacijenta koji je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede je stabilno.
Iz Opće bolnice Zadar u Ortopedsku bolnicu u Biogradu prebačena su 3 pacijenta, tako da je u tamošnjoj bolnici sada 7 osoba s lakšim simptomima.
U tijeku je zdravstveni nadzor nad 783 osobe u samoizolaciji, a završenih nadzora je 1401.
Jučer, 8. travnja 2020. godine u večernjim satima policijski službenici Policijske postaje Biograd su prilikom kontinuiranog nadzora, u suradnji s Državnim inspektoratom proveli nadzor nad radom više ugostiteljskih objekata na biogradskom području. Tijekom nadzora zatečena su otvorena dva ugostiteljska objekta, u Dragama i Biogradu, dok su se u unutrašnjosti nalazili gosti kojima se posluživalo piće.
Turistički inspektor Državnog inspektorata, Ispostave Zadar, zbog nepridržavanja odredbi točaka I. i III. Odluke stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja usmenim je rješenjem u zapisniku istima zabranio obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a usmeno rješenje je izvršeno pečaćenjem dvaju ugostiteljskih objekata. Vlasnicima ugostiteljskih objekata biti će izdan prekršajni nalog na iznos od 5.000,00 kn (iznos za fizičku osobu – obrtnika) zbog počinjenja prekršaja iz članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.
Posljednja 24 sata policija je izvršila 368 provjera osoba u samoizolaciji kojom prilikom nisu utvrđena kršenja mjere. U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, policija je evidentirana 48 osoba koje su pristupile kontroli prometa na nadzorno blokadnim punktovima, a da pritom nisu imali valjanu propusnicu.
Provodeći nadzor u svezi Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima nisu evidentirana kršenja.
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar prijavili su 38-godišnjaka zbog izmišljanja i širenja lažnih vijesti …
https://zadarska-policija.gov.hr/vijesti/zadranin-sirio-lazne-vijesti/10332