Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Još troje umirovljenika prebačeno u bolnicu

09.04.2020. 09:12


Još troje štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu zbog sumnje na koronavirus prebačeno je u bolnicu, a kod četiri je djelatnice Doma potvrđena zaraza Covidom 19, doznaje se u četvrtak u KBC-u Split.
I oni su, kao i prethodno evakuiranih 49 umirovljenika, imali povišenu temperaturu zbog čega ih se kolima Hitne medicinske pomoći sinoć prebacilo na Kliniku za infektologiju splitske bolnice. U bolnici kažu da je stanje deset pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom za sada dobro.
Osim štićenika Doma, koronavirusom su zaražene i četiri djelatnice koje se nalaze u samoizolaciji, a za još tri djelatnika će nalazi na COVID 19 biti gotovi tijekom dana.
Pojavila se informacija da simptome koronavirusa osjećaju štićenici i s ostalih katova, a ne samo s drugog, no ta informacija nije službeno potvrđena.
Jučer je u Domu završen izvid Epidemiološke službe koja je razgovarala sa zaposlenicima i štićenicima, te snimala situaciju, a danas će je na tom mjestu po nalogu Općinskog državnog odvjetništva zamijeniti policija.