Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šimurina: Velika prilika za zadarski futsal

09.04.2021. 07:27


Hrvatski nogometni savez objavio je da će se završnica UEFA futsalske Lige prvaka za sezonu 2020./21. održati od 28. travnja do 3. svibnja u Zadru, a ne u Zagrebu. Kako je obrazloženo, do zamjene domaćinstva došlo je zbog uloge koju Arena Zagreb ima kao lokacija za pričuvnu bolnicu tijekom epidemije virusa SARS-CoV-2, odnosno rastućeg broja zaraženih osoba u Zagrebu i državi. Domaćin najboljim europskim futsalskim momčadima bit će zadarska Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku.
Podsjetnika radi, Izvršni odbor Uefe je krajem veljače donio odluku o dodjeljivanju domaćinstva Zagrebu, imajući u vidu postojeću epidemiološku situaciju i ograničenja putovanja u Bjelorusiju, s obzirom na to da se završni Final Eight turnir prvotno trebao igrati u Minsku.
Budući da bi u takvim okolnostima vrlo vjerojatno pojedine momčadi i dužnosnici bili spriječeni sudjelovati na finalnom turniru, poslije savjetovanja s Bjeloruskim nogometnim savezom, Izvršni odbor Uefe odlučio je potražiti alternativno rješenje, a Hrvatski nogometni savez potvrdio je da je spreman preuzeti organizaciju ovog značajnog događaja. U četvrtfinalnim susretima futsalske Lige prvaka sastat će se: Barcelona – Dobovec, Inter FS – Ugra Yugorsk, Sporting CP – KPRF i Kairat Almaty – Benfica.
Očekuje se da će u Zadru neposredno prije, tijekom turnira, te nekoliko dana poslije, boraviti oko 200 sudionika, igrača, stručnih vodstava, te vodstava svih selekcija, suci i delegati, kao i predstavnici UEFA-e, te Hrvatskoga nogometnoga saveza, kao i novinara.
– Šteta je jedino što na ovako velikom događaju neće biti publike. Okupit će se osam najboljih europskih, a možda i svjetskih momčadi i treba pohvaliti sve koji su dali doprinos tome da naš grad dobije ovaj događaj. Nadam se da će organizacija završnice Lige prvaka imati utjecaja na to da se u Zadru počne razmišljati o izgradnji dvorane, odnosno futsalskog središta koje je neophodno za razvoj ovog sporta u našeg gradu. Zanimanje za futsal raste i uz podršku lokalne zajednice Zadar ima velike mogućnosti, pa i to da jednog dana ima predstavnika u Ligi prvaka – rekao je Marko Šimurina, nekadašnji malonogometni reprezentativac koji je svojevremeno vodio i Udrugu za mali nogomet Zadarske županije.