Zadranin Duje Prlj pobjednik natjecanja "Kuhaj kao chef"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Svojim tanjurom oduševio žiri
Pripremio je riblji mozaik od brancina uz pomoć crnila sipe. Na tanjuru je bilo sezonsko povrće - divlje šparoge, grašak i grašak šećerac te šenon
Duje je osvojio prvo mjesto i školarinu za Aspira collage školu kuhanja

Duje Prlj, Zadranin, to jest, Prečanin sa zagrebačkom adresom, pobjednik je natjecanja "Kuhaj kao chef" u organizaciji tvrtke Adria Media Zagreb. Nakon usavršavanja u restoranu Lari & Penati i na natjecanju prilikom četverodnevnog eventa Food Market by Story Gourmet u Hali Zagreb, 36-godišnji Duje danas je osvojio prvo mjesto i školarinu za Aspira collage školu kuhanja u vrijednosti od 30.000 kuna. Na velikom zagrebačkom gastrodogađaju, Duje je kuhao uz bok s chefovima iz poznatih zagrebačkih restorana. Oduševio je ocjenjivački žiri i odnio kući vrijednu nagradu i jednako tako vrijedno iskustvo i znanje.

Pripremio je riblji mozaik od brancina uz pomoć crnila sipe. Na tanjuru je bilo sezonsko povrće - divlje šparoge, grašak i grašak šećerac te šenon. Od riblje kože Duje je napravio čips te emulziju od ribljeg temeljca i maslinovog ulja, pošpricanu uljem od divljih šparoga. Za "final touch" dodao je mentu i kopar.

- Trebalo je odgovoriti na zadatke - korištenje sezonskih namirnica te obavezni zero waste pristup, što znači da se svaka namirnica iskoristi maksimalno bez otpada. Spojio sam naučeno iskustvo u Lari & Penati s mojim afinitetima prema fine dining kuhanju i vođen time kreirao tanjur, rekao je Duje, dodavši da je jako sretan što je osvojio ovu nagradu te da jedva čeka započeti edukaciju na Aspira collegu.
Po zanimanju, diplomirani ekonomist, Duje Prlj ljubitelj je slow cookinga i fine dininga i kod kuće često eksperimentira s najzahtjevnijim tehnikama i autohtonim namirnicama, a sad slijedi još malo usavršavanja.

Uoči samog finala, mentoriranje u restoranu je trajalo dva tjedna, a kandidati su prošli četiri teme: profesionalni život u kuhinji (uvod u rad u kuhinji), pravilnu obradu sezonskih namirnica, tehnike kuhanja specifične za svaku kuhinju/restoran i umjetnost serviranja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)