Za smeđu signalizaciju 200 tisuća kuna

Slika korisnika admin
nin_0905
Smeđa signalizacija u Ninu trebala bi biti postavljena do početka lipnja

Ovih dana djelatnici TZ Grada Nina intenzivirali su pripreme za skori početak turističke sezone. Radove i obveze su odrađivale djelatnice Turističkog ureda s direktoricom Marijom Dejanović.
Sudeći po rezultatima koje su imali prijašnjih godina te onima postignutim u prva četiri mjeseca ove godine, ova bi turistička sezona mogla biti najbolja do sada.
Naime, u tijeku su brojni radovi uređenja grada: sadnja cvijeća, uređenje cvjetnjaka, šetnica, postavljanje klupa i dr. Postavlja se smeđa signalizacija, odnosno obavijesne ploče koje će olakšati snalaženje posjetiteljima Nina.
Table su izgledom jedinstvene i uočljive. Na njima se nalazi starohrvatska kruna i naziv grada Nina ispisan glagoljicom i latinicom.
Postavljanje novih signalizacijskih tabli turistima će olakšati dolazak do sakralnih objekata, pošte, banke, ugostiteljskih objekata, plaže i dr.
- Turistička zajednica je prošle godine nabavila dio smeđe signalizacije koji je postavljen, a drugi dio trebao bi biti postavljen do početka lipnja. Za cijeli projekt TZ Nina prošle godine je izdvojila 100.000 kuna. Ove godine bit će utrošeno dodatnih 100.000 kuna, kaže direktorica Turističkog ureda Marija Dejanović, dodajući da će sljedeći korak biti izrada dviju velikih ploča s planom grada, kao i postavljanje malih putokaza na urbanom dijelu otočića. Također je kazala da se spomenuti radovi još dogovaraju s konzervatorima kako bi sve bilo izgrađeno u skladu sa strukom i kako bi svi građani bili zadovoljni izgledom postavljenih tabli.
- Ovo nije prva smeđa signalizacija koja je postavljena na području Nina, jer je prvi put bila postavljena 1998. godine. Table su većinom bile oštećene te se pristupilo njihovu uređenju, a u suradnji s Gradom Ninom dogovoreno je da Turistička zajednica osmisli taj projekt tijekom nekoliko godina, kazuje Dejanović, dodajući da je izrada projekta bila jako zahtjevna, ali da su ga u suradnji s gradskim vlastima uspješno priveli kraju.
- Smeđa signalizacija svakako je potrebna turističkim mjestima. To je novi iskorak kojim će se Grad Nin kvalitetnije pripremiti za doček brojnih turista koji će posjetiti ovaj starohrvatski kraljevski grad, zaključuje Dejanović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno