Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Cvijeće i čestitke za Majčin dan

Autor: Petra Mičić

08.05.2009. 22:00
Cvijeće i čestitke za Majčin dan

Foto: Vedran SITNICA



Naša škola nizom akcija obilježava Majčin dan i to tradicionalno radimo već deset godina. Majke su nam podarile život pa ovim malim gestama na neki način zahvaljujemo svim majkama, kazala je prof. Željka Aralica


Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića iz Zadra i ove godine organizira niz aktivnosti u povodu Majčinog dana, a jučer su akciju održale u prostorijama Zadarske županije. Nastavnice i učenice Škole Stanka Ožanića darivale su zaposlenice Zadarske županije živim cvijećem i prigodnim unikatnim čestitkama u povodu Majčinog dana, a cvijeće je uzgojeno u školskom vrtu i stakleniku.
 – Naša škola nizom akcija obilježava Majčin dan i to tradicionalno radimo već deset godina. Majke su nam podarile život pa ovim malim gestama na neki način zahvaljujemo svim majkama. Cvijeće počinjemo uzgajati u devetom mjesecu, a naši učenici također svake godine dobiju cvijeće za svoje majke. Ono št je bitno naglasiti je da na ovaj način educiramo naše učenike, kazala je profesorica Škole Stanka Ožanića Željka Aralica.
Zaposlenicama Zadarske županije darovano je 46 pitara s cvijećem, a još trideset pitara podijeljeno je Urbanističkom zavodu te Gradskoj upravi. Učenici su uzgojili više vrsta cvijeća kao što su pelargonije, begonije, vodenice i puzavice, a u akciji su sudjelovale i maturantice fitofarmaceutkinje.
 – Škola Stanka Ožanića i ove godine nas je ugodno iznenadila i drago nam je da se daje na važnosti majkama, a ovom akcijom se potiče uređenje zadarskih okućnica i balkona, tako da će i naši balkoni oživjeti s ovim lijepim cvijećem, kazala je pomoćnica pročelnika Ureda župana Vlatka Vučić-Marasović.
Akcije će se nastaviti podjelom cvijeća i u nedjelju 10. svibnja od 10 do 12 sati ispred ulaza crkve Sv. Ivana na Relji.