Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

IZBORI 2009: KUKLJICA

Autor: Dragana Glavočić

08.05.2009. 22:00
IZBORI 2009: KUKLJICA


Kandidati za načelnika Općine Kukljica i nositelji lista koje nisu istaknule kandidaturu za načelnika govore o dosadašnjem razvoju i njihovim planovima za ovu općinu.
Vanja Maričić, kandidat HDS-a za načelnika
– Dosadašnju situaciju u Općini Kukljica trebalo bi popraviti s promjenom vlasti. Zamjerke na dosadašnju vlast odnose se na financijsku reformu. Naime, povećala se cijena komunalne naknade i komunalnih usluga za 200 posto. Takvo drastično poskupljenje dovelo je do toga da neki ugostiteljski objekti, koji rade samo ljeti, ove godine neće otvoriti svoja vrata upravo zbog poskupljenja. Također, napravljen je uzmak u turističkom razvoju mjesta. Kapitalni projekti za koje se zalažemo su svakako novi ispust kanalizacije i vodosprema. U suradnji s Općinom Kali planiramo zamijeniti magistralni vodovod od Starešine do Kukljice. Taj je zahvat nužan jer se radi o starim azbetnim cijevima. Planiramo proširiti luku izgradnjom još jednog lukobrana sa sjeverne strane mjesta, a uz to ide izgradnja otvorenog bazena.
Gorana Poropat, kandidat HDZ-a za načelnicu
– Sa stanjem u Općini Kukljici relativno sam zadovoljna. U protekle dvije godine napravili smo sve što smo i obećali, ali realizirali smo i više od toga kao što je nabava kamiona za odvoz smeća. Probijanje protupožarnih puteva, izgradnja kanalizacijskog sustava, otvaranje ambulante sve su to neki od projekata na koje smo ponosni. Svakom novorođenom djetetu u Kukljici darujemo 5.000 kuna, a nadam se da ćemo taj iznos povećati na 10.000. Studentima dodijeljujemo bespovratni kredit u iznosu od 500 kuna. Pred nama je u planu otvaranje ljekarne, dječjeg vrtića i nastavak probijanja protupožarnih puteva. U prostoru stare ambulante u zgradi pošte namjeravamo smjestiti ambulantu fizikalne terapije.
Darko Košćica, nositelj HSP-ove liste
– Kukljica je u protekle dvije godine napredovala na svim područjima počevši od infrastrukture pa do gospodarstva. Pohvaljujem projekt proširenja luke jer ipak Kukljica živi od ribarstva i turizma. Općinska vlast svakako bi trebala imati na umu branitelje, njihovo stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje.
Ante Martinović, nositelj HSLS-ove liste
– Općina Kukljica u posljednje dvije godine pozitivno je poslovala, no smatram da je općinska vlast premalo osluškivala puls mještana. Kukljica ima značajni turistički i poljoprivredni kapacitet koji treba, uz pomoć stručnjaka kvalitetno iskoristiti. Poljoprivredne parcele trebalo bi okrupniti te na taj način poticati razvoj maslinarstva, kao vrlo važnog subjekta u gospodarskom razvoju mjesta. Uđem li u Općinsko vijeće inzistirat ću da se napravi strategija razvoja mjesta i za to treba pitati struku jer se ne može živjeti od sekundarnog turizma i poljoprivrede.