Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Surać: Vrijeme je za pobjedu

Autor: Drago Bajković

08.05.2009. 22:00
Surać: Vrijeme je za pobjedu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Naravno da ćemo krajičkom oka promatrati što će se događati u Kranjčevićevoj, ali primarna će zbivanja ipak biti u Stanovima. Nekako smo svi živnuli na treninzima i vjerujem da će se to itekako vidjeti protiv Cibalije, kazao je Surać


Bliži se nedjelja, dan kada će na Stanovima kontra Zadra istrčati Cibalia. Zadrani s nestrpljenjem očekuju taj dvoboj u kojem će nakon četiri uzastopna poraza pokušati prekinuti negativan niz i stići do troboda koji bi puno značio u očuvanju prvoligaškog statusa. Još uvijek momčad sa Stanova nije sigurna što se ostanka u Prvoj HNL tiče i nitko ni ne pomišlja da se protiv Vinkovčana može dogoditi “kiks”. Iz Cibalije najavljuju da će u završnici prvenstva igrači iz drugog plana dobiti priliku, ali Varteks koji je prošle nedjelje na Poljudu šokirao Splićane dovoljno je upozorenje igračima Dalibora Zebića.
– Cibalia nam inače odgovara, s njima igramo dobro i u gostima i na svom terenu. Međutim, to ništa neće značiti u nedjelju, morat ćemo pošteno natopiti dresove znojem da bi došli do vrlo važne pobjede – kazivao je jučer kapetan Zadra Jakov Surać koji se oporavio nakon lakše ozljede zbog koje nije igrao u Osijeku.
– Iza nas je serija od četiri uzastopna poraza i nemamo previše izbora, Vinkovčane moramo pobijediti kako bi ušli u mirniju zonu. Vrijeme je za pobjedu kojom bi prekinuli ovaj negativan niz koji je iza nas. Djelomično imamo opravdanje jer se radilo o utakmicama s jakim suparnicima i u tom periodu imali smo dosta ozljeda. Međutim, za nedjelju više nemamo opravdanja, gotovo smo kompletni i dat ćemo sve od sebe za pobjedu nad Vinkovčanima.
Kapetan se ne obazire previše na najave iz vinkovačkog prvoligaša po tome da će na Stanovima dobiti prigodu igrači iz pričuve.
– To je dvosjekli mač. Iskreno, više bih volio da nastupaju s prvim sastavom. Cibalia je u sigurnoj zoni i logično je da u završnici prvenstva daju prigodu igračima koji su igrali manje, pogotovo mladima. Nerijetko ti igrači kada dobiju prigodu zaigrati daju maksimum svojih mogućnosti i znaju biti itekako opasni. U svakom slučaju smatram da moramo biti maksimalno koncentrirani i ne smijemo se opuštati niti trenutka.
Surać također smatra da će nakon pet kola bez zgoditka Zadrani u sljedećem proraditi u napadu.
– Vraća nam se Šaranović koji će zaigrati u napadu s Terkešom. Automatski će biti više prostora pred suparničkim vratima i vjerujem da ćemo nakon pet kola bez postignutog zgoditka u nedjelju pokazati da znamo biti itekako efikasni.
Smatra također da Zadar mora zauzeti deseto mjesto na kraju prvenstva.
– Iako je izglasana Liga 16 i navodno bi samo posljednja plasirana momčad morala igrati kvalifikacije, smatram da moramo napraviti sve ne bi li na kraju prvenstva bili 10. i izbjegli bilo kakvu mogućnost ako se pravila promijene u posljednji trenutak. Smatram da to možemo, a Cibalia je prva i najvažnija prepreka na tom putu. Što se tiče Croatije vidljivo je da su u lošoj formi i praktički nikoga ne mogu pobijediti, ali tko garantira da se to u posljednja četiri kola ne može promijeniti. Inter ima igru, ali igraju po principu toplo – hladno. Nikoga ne mogu dotući do kraja iako na terenu ne djeluju loše. U svakom slučaju moramo gledati samo sebe jer samo tako se možemo vratiti na pobjedničke staze. Naravno da ćemo krajičkom oka promatrati što će se događati u Kranjčevićevoj, ali primarna će zbivanja ipak biti u Stanovima. Nekako smo svi živnuli na treninzima i vjerujem da će se to itekako vidjeti protiv Cibalije – kazao je na kraju razgovora Surać.


 O LIGI 16




Jakov Surać pozitivno gleda na činjenicu da će sljedeće sezone Prva HNL brojati 16 klubova.
– Smatram da Liga 16 nije loša zamisao i da će ona donijeti pozitivne pomake u hrvatskom nogometu. Prije svega mislim da će oživjeti neke nogometne sredine i da će mladi igrači dobiti više prilika na prvoligaškim terenima. Prigoda je to da se stvore neki novi “Modrići” i da u budućnosti još veći broj hrvatskih igrača zaigra u velikim europskim klubovima.