Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krapić:Volio bih odjenuti dres Zadra

Autor: Andrija Dešpoja

08.05.2010. 22:00
Krapić:Volio bih odjenuti dres Zadra

Foto: Filip BRALA



Sigurno je da bih u slučaju odlaska otišao jedino u jači klub koji ne nastupa u A-1 ligi, naravno najveća želja je KK Zadar ako je ikako moguće. Imam 24 godine i ako ništa ne napravim po tom pitanju u nekoliko sljedećih godina onda i neću – kaže Krapić


Košarkaška Liga za prvaka je došla do završnih utakmica u kojima će se iskrojiti lista putnika za doigravanje. Velika Nlb četvorka uspjela je i ove sezone zaposjesti prva četiri mjesta i za sada su uspjeli očuvati netaknutost od strane ostatka lige koju čine klubovi pristigli iz A-1 lige. Ipak za razliku od lani kad je ta razlika bila pregolema, redovito su A-1 ligaši bili ispraćeni s 30, 40 ili 50 minusa, ove sezone klubovi poput Zaboka pokazali su zube i u nekoliko ogleda (kao protiv Cibone ili Zagreba) su pristojno namučili “velike”. Zabok će vrlo vjerojatno završiti kao peti hrvatski klub, a za taj uspjeh veliku zaslugu ima Zadranin Ante Krapić koji je temeljni oslonac trenera Dragutina Črnjevića na terenu. S 14 poena i 7 skokova prosječno nastupivši u svih 29 utakmica koliko je Zabok odigrao u prvenstvu postao je prvo ime Zabočana te tako podigao i sebi cijenu na tržištu gdje će se sigurno naći i koja unosna ponuda na kraju sezone.
Pogodio s Voštarnicom
– Sezona je bila više nego uspješna. U A-1 ligi smo završili na prvom mjestu te smo odlično odradili ovaj dio Lige za prvaka gdje smo u idealnoj prilici da završimo kao peti tj. u prvom redu do NLB ligaša. Za potvrdu te pete pozicije trebat će još ne izgubiti više od 20 razlike u Slavonskom Brodu i sezona će biti najuspješnija u povijesti kluba – kazat će Krapić koji tri kola prije kraja može biti prezadovoljan s prikazanim, a pred dvije godine bilo je čak upitno hoće li uopće moći igrati košarku. No, u kratko vrijeme se sve okrenulo debelo u njegovu korist, ozljeda koljena je stvar prošlosti.
– Nije to bilo dobro razdoblje za mene kad sam kao član Borik-Puntamike upao u probleme s koljenom i nakon nekog vremena nisu više računali namene. Srećom tada sam povukao najbolji potez i otišao u Voštarnicu gdje sam odigrao dosta utakmica i sam sebe uvjerio da imam budućnost u košarci. Nakon polusezone odrađene u Voštarnici zvao je Zabok i tu sam već godinu i pol dana. Brzo sam u Zaboku postao jedan od glavnih noistelja igre i osjećam se izvrsno ove sezone, stekao sam potrebno samopouzdanje te se veselim novim izazovima u karijeri.
Teško s NLB momčadima
Ipak kad se malo pogledaju rezultati Zaboka u Ligi za prvaka doći će se do spoznaje kako ste jedini uspjeli pružiti pravi otpor najjačim hrvatskim klubovima.
– Kako smo krenuli u prvoj utakmici protiv Zadra nije mirisalo na dobro. Došli smo na Višnjik prepuni respekta prema dvorani i činjenici da igramo protiv Zadra te smo na kraju isprašeni s 40 razlike. Ipak sljedeća utakmica sa Cibonom nam je dala krila i napunila nas samopouzdanje. Vodili smo 14 razlike na poluvremenu te smo pružili fantastičan otpor. Tako je bilo i protiv Zagreba u Trnskom, no uvijek bi pali u posljednjoj dionici susreta kad bi gubili an snazi te bi do uzražaja došla širina klupe protivnika.
Znači nije toliki jaz između A-1 i Nlb ligaša?
– Razlika je velika. Iako smo u nekoliko navrata skoro dokazali suprotno ipak se ta dva ranga ne mogu uspoređivati. Jače utakmice koje imaju NLB momčadi su prevelika zapreka za nas iz A-1 lige i time naše peto mjesto još više dobija na važnosti. Što se mene osobno tiče sigurno mi nije bilo svejedno kad se pod košem moraš hrvati s jednim Prkačinom ili Žižićom. Tu se najbolje primijeti razlika u kvaliteti jer s centrima Trogira ili Svjetlosti je puno lakše se nadmetati. Ipak stekne se određeno samopouzdanje, a općenito puno znači igrati takve utakmice s kvalitetnim suparnicima, jer iz takvih dvoboja sigurno ne možeš izaći kao lošiji igrač.


 ZADAR JE NAJVEĆA ŽELJA




Postoji li želja za odlaskom u jaču sredinu?
– Naravno da postoji želja za odlaskom, definitivno sam za tako nešto. Imam nekih ponuda, a za Zabok sam ugovorom vezan još godinu dana. Kad završi sezona probat ću s ljudima iz kluba pronaći neki dogovor i nadam se da će se sve riješiti na najbolji mogući način. Sigurno je da bih u slučaju odlaska otišao jedino u jači klub koji ne nastupa u A-1 ligi, naravno najveća želja je Zadar ako je ikako moguće. Imam 24 godine i ako ništa ne napravim po tom pitanju u nekoliko sljedećih godina onda i neću.