Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Igrom do sportskih uspjeha

08.05.2011. 22:00
Igrom do sportskih uspjeha


I ovom prigodom mali sportaši su nam pokazali da iako su mali, zapravo kao i veliki, pa možda čak i više osjećaju natjecateljski duh koji će polaskom u osnovnu školu nastaviti razvijati te jednog dana možda postati i vrhunski sportaši koji će od onoga što je započelo kroz igru, a nastavilo se ozbiljnim radom, moći i lijepo živjeti


Bračni par Ana i  Marinko Miočić, vlasnici  Dječje sportske škole “Loptica” i prvog u gradu istoimenog Dječjeg sportskog vrtića te njihovi ostali suradnici  još jedanput su zadarskoj javnosti pokazali kako su, ne  samo sportski, već i marketinški potkovani. Naime, prezentacija samo jednog malog  segmenta sportskih i zabavnih  aktivnosti koje se u ovoj školi,  a uskoro i u vrtiću rade najavila je aktualne upise u oba  ova navedena sadržaja, koji će  trajati tijekom cijelog svibnja.  Dječja igra kroz sportske aktivnosti i proteklo subotnje  jutro još jednom je pokazala  zašto djeca u dobi od četiri do  sedam godina naprosto  obožavaju trenirati u ovoj već  osam godina aktivnoj školi,  što zaista dovoljno govori o  uspješnosti i kvaliteti zaposlenih kadrova te taktičnosti u  odnosu s nimalo zahvalnom  dječjom populacijom, barem  što se koncentracijskog dijela  na određenu aktivnost tiče.  Svima koji imaju posla s djecom potpuno je jasno da za  rad s djecom treba imati puno  strpljenja, znanja, ljubavi, ali i  onog dječjeg duha u sebi,  kako bi se djeci približilo,  zabavilo ih te im pritom  pažnju zadržalo na aktivnosti  na koju su usmjereni. Loptica  je svaki put drugačija u svojoj  prezentaciji prema javnosti.  Ovoga puta na Narodnom  trgu, našim sugrađanima  predstavilo se 20-ak djece,  mahom predškolaca te mnogobrojnim nazočnima pokazali kako se to oni u Loptici  dobro zabavljaju, igraju, dakle treniraju sukladno svojoj  dobi. I to je bilo prelijepo za  vidjeti, iako motoričke sposobnosti tog uzrasta još nisu  onakve kakve će ubrzo postati, ali upravo ta njihova  nesavršenost je izgledala savršeno, a najvažnije je bilo  vidjeti da su djeca sretna odigrala svoju ulogu na ovoj  subotnjoj, proljetnoj prezentaciji otvorenog tipa. Ni sunce, ni vrućina, pa ni početnička trema ih nije spriječila  da svoju “igru” odrade kako  treba i do kraja, a sve to  naravno uz potporu svojih  trenera.
Pod geslom “Radost si mi  grade dao”, ispisanim na majicama polaznika Loptice, voditelji i vlasnici Dječje sportske škole i Dječjeg sportskog  vrtića “Loptica”, Ana i Marinko uz pomoć njihovih malih sportaša uspjeli su, barem  nakratko zaustaviti svakog  prolaznika na Trgu da bi pogledao njihov dinamični program. Naime, svi koji su zastali i promotrili što se događa  na Narodnom trgu mogli su  vidjeti s koliko radosti djeca  prikazuju ono što su im njihovi treneri stručno i s ljubavlju  tijekom godina treniranja, odnosno boravka u “Loptici”  prenijeli.
– Sve ovo se trebalo održati  u povodu proslave Dana grada Zadra, no prolongirano je  na današnji dan zbog lošeg  vremena. Od tada je prošlo  dosta vremena, no kako je  zatoplilo shvatili smo da je  došlo vrijeme da to napokon  ostvarimo, spojimo to s upisima u školu i vrtić u osnivanju, prezentacijom, odnosno oglednim treningom.  Prezentiramo upravo naše uskoro školarce kako bi svojim  roditeljima i svima ostalima u  gradu pokazali kako se zabavno u “Loptici” igrati, odnosno trenirati i vježbati veliki broj sportova. Danas smo  pokazali kako izgleda ono što  mi tijekom cijele godine u  “Loptici” radimo, odnosno  vježbamo. Prikazali smo samo  dva od 15-ak sportova koje  inače radimo, košarku i hokej  te dvije igre, Padobran i Čistači. Čistači su igra vezana uz  hokej, jer se radi s hokejskim  palicama te je kao i sve igre u  nas edukativnog karaktera.  Padobran igra je igra koja se  odrađuje s pravim padobranom, a djeca pritom koriste  cijeli organizam, odnosno tijelo, dakle i glavu, ruke i noge  te sve ostalo, a maksimalno je  zabavna. Naime, u radu s  djecom sve što s njima radite  mora zapravo biti zabavno,  kroz igru, a opet edukativno i  korisno u njihovom daljnjem  razvitku, istaknuo je Marinko  Miočić, vlasnik “Loptice”.
 I ovom prigodom mali  sportaši su nam pokazali da  iako su mali, zapravo kao i  veliki, pa možda čak i više  osjećaju natjecateljski duh  koji će polaskom u osnovnu  školu nastaviti razvijati te jednog dana možda postati i  vrhunski sportaši koji će od  onoga što je započelo kroz  igru, a nastavilo se ozbiljnim  radom, moći i lijepo živjeti. U  prilog tome, već sada govore  rezultati pojedinih sportaša  čiji su početci upoznavanja sa  sportskim programima bili  upravo u “Loptici”.