Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nada sve više blijedi

08.05.2011. 22:00
Nada sve više blijedi


Gotovo 50 minuta trebalo je rukometašima Zadra da svladaju otpor posljednjeplasiranog i već otpisanog Preloga. Letargično izdanje domaćih prekjučer je u Mocirama ostavilo dojam kao da se izabranicima Romana Perinovića nigdje ne žuri, a ne da se radi o prvom od posljednja dva ovosezonska dvoboja koje, žele li zadržati prvoligaški status, moraju zaključiti pobjedom. Zadar se probudio tek u završnici, kada je uspio zaustaviti sjajno raspoložene Lisjaka i Belića. Ponudi li sličan angažman i sljedećeg vikenda u Županji, izvjesno je da će ostanak slaviti Mladi rudar ili Hrvatski dragovoljac.
Uvodno ispitivanje snaga zamijenila je prednost Zadra od gola ili dva. Nju su igrači u bijelim dresovima održavali do 10. minute i rezultata 7:5. No, domaća se momčad sve više mučila s dubokom zonom Preloga, odnosno s raspucanim Lisjakom. Propusnu 6-0 Zadrana i bezidejnost u napadu “plavi” su sredinom poluvremena iskoristili za vodstvo 7:9. Ono je uslijedilo nakon četiri uzastopna nerealizirana pokušaja “bijelih”, o čijoj je neučinkovitosti najbolje svjedočio podatak da je Prelog stigao samo s jednim, golobradim i neiskusnim čuvarem mreže. Nakon Suraćeva pogotka u 16. minuti gosti su zaradili dvostruko isključenje, međutim, brojčana nadmoć omogućila je Zadru da stigne, ali ne i prestigne sastav Saše Kučeka. Sve do 25. minute semafor je svjedočio o igri u ritmu gol za gol (16:15). Nezadovoljan učinkom mladog Hozjana, trener gostujućih tada je vratara odlučio zamijeniti igračem, ispred mreže postaviti Janušića – do tada trostrukog strijelca. Taj se potez, međutim, pokazao dobrim jedino za suparnika. Očekivano nesnalaženje igrača-vratara najbolje je koristio Brkljača, pridružili su mu se Jerak i Zelić, pa je Zadar nakon 30. minute imao povoljnijih 20:17.
Početkom nastavka domaći su stigli do plus četiri (Mijolović za 31:27) te se činilo da će u ranijoj fazi stati na kraj prijetnjama Preloga. Ipak, samo se činilo. Na krilima Lisjaka i Belića, udarnih igala vanjske linije, “plavi” se ponovno vraćaju. U 40. su peti put ostali s igračem manje (Zadar je u 60 min. imao jedno isključenje), ali to ih ne sprječava da uskoro zaprijete velikim iznenađenjem. Četiri minute poslije rezultat je glasio 25:24, a Lisjak je upravo pospremio svoj 11. gol. Njegove reakcije mamile su sve češći pljesak domaćih navijača, isprovociranih lošom predstavom Zadrana. No, Lisjak i Belić u posljednjoj su četvrtini stali, što je značilo da Prelog ostaje uskraćen za usluge jedinih igrača koji su mogli pomrsiti račune “bijelima”. Mijolović, Surać i Humbolt pobrinuli su se da se u Mocirama ne dogodi iznenađenje kola. Prednost Zadra do kraja je narasla do najvećih plus sedam, međutim, ishod susreta ne sugerira muke sastava čiju izvedbu možemo svrstati među lošije u ovoj sezoni. 
– Ovo je bilo odrađivanje posla. Bilo je teško motivirati igrače koji su više mislili na različite privatne obveze, nego na samu utakmicu. Trebali smo odigrati ozbiljnije, no sedam golova viška pokazalo je da smo kvalitetnija momčad od Preloga – kazao je Romano Perinović, trener Zadra.
 


ZADAR – PRELOG 37 (20):30 (17)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 60. Suci: Ivica Glavinić i Mile  Veraja (oba Metković).
ZADAR: Bobanović (4), Zelić 5, Merhar, Jerak 4 (2), Nikpalj 2 (1),  Mijolović 8, Brkljača 9, Čirjak, Humbolt 3, Surać 6, Klasanović, Peša,  Cota (17). Trener: Romano Perinović.
PRELOG: Matić 1, Bergovec 5, Hozjan (9), Lisjak 11, Grgek,  Mikloška 1, Raspet 2, Vuk, Halić, Janušić 3, Belić 7. Trener: Saša  Kuček.
Sedmerci: Zadar 3 (3); Prelog 0 (0).
Isključenja: Zadar 2 minute; Prelog 12 minuta.




 


Ni Županja nije sigurna


Zadrani su se nadali da će Županja u Osijeku uzeti bodove te tako uoči  posljednjeg kola osigurati ostanak, međutim, Osijek je s 26:24 pomrsio  račune i jednoj i drugoj momčadi. U slučaju da Dragovoljac i Mladi rudar  sljedećeg vikenda upišu pobjede, Županja će za osiguranje prvoligaškog  statusa, također, morati uzeti bod(ove). Zadru pak odgovara jedino  pobjeda, ali ona je istovremeno uvjetovana neuspjesima sastava iz  Dugog rata i Labina.


 


Prva HRL


Rezultati 25. kola (7./8. svibnja): Zadar – Prelog 37:30, Mladi  rudar – Crikvenica 30:26, Osijek –  Županja 26:24, Ivančica Ivanec –  Umag 32:36.
Jučer: Hrvatski dragovoljac –  Đakovo, Spačva Vinkovci –  Kaštela Adriachem, Brod – Senj  Wallenborn.
Redoslijed: Kaštela Adriachem 35 (-1), Spačva Vinkovci  33 (-1), Senj Wallenborn 32 (-1),  Brod 31 (-1), Osijek 29, Đakovo  26 (-1), Crikvenica 25, Umag 23,  Ivančica Ivanec 23, Županja 21,  Mladi rudar 20, Zadar 19, Hrvatski  dragovoljac 18 (-1), Prelog 9.
U 26. kolu (14./15. svibnja)  igraju: Županja – Zadar, Senj Wallenborn – Mladi rudar, Crikvenica  – Hrvatski dragovoljac, Kaštela  Adriachem – Osijek, Đakovo –  Spačva Vinkovci, Umag – Brod,  Prelog – Ivančica Ivanec.