Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šampion manifestacije ponovno dr. Ivica Vlatković

08.05.2011. 22:00
Šampion manifestacije  ponovno dr. Ivica Vlatković


U organizaciji Udruge za  promociju dalmatinskog maslinarstva i maslinovog ulja Kamenca u Marini je održan Festival maslinovog ulja “Olea  dalmatica”. Na Festivalu je bilo  izloženo ukupno 63 uzorka  maslinovog ulja od čega je u  natjecateljskom dijelu sudjelovalo 56 uzoraka. U hotelu  “Marinska kula” ulje su izložili  nagrađivani i afirmirani uljari  iz Dalmacije, Istre i Italije, a u  okviru Luke nautičkog turizma  “Yachting Sport Agana” u Marini, su bila izložena maslinova  ulja maslinara koji do sada nisu izlagali ili nisu osvajali prva  mjesta na nekim od brojnih  sajmova ulja u Hrvatskoj.
Za maslinare najsvečaniji  trenutak uslijedio je prilikom  proglašenja najboljih ulja manifestacije. U konkurenciji nagrađivanih ulja šampion je dr.  Ivica Vlatković iz Novigrada,  drugoplasirani je Livio Belci,  maslinar iz Istre, a trećeplasirani je Mladen Krnić iz Splita. U kategoriji “Olea Nova”, u  kategoriji maslinara koji su prvi put dali svoje maslinovo ulje  na natjecanje ili su se do sada  natjecali, ali nisu osvajali nagrade, pobijedio je Ante Matić  iz Splita, drugoplasirano ulje je  Nediljka Šalova iz mjesta Dograde kod Marine, a treće  mjesto je osvojilo ulje Ivice  Maljkovića iz Trogira.
Dr. Ivici Vlatkoviću ovo je  četvrta šampionska titula u  ovoj godini, proglašen je šampionom manifestacije Povenjak u Omišu, a potom je  šampionsku titulu osvojio na  manifestacijama Maslina Split  i Noćnjak. Uz osvojene šampionske pehare nalaze se mnogobrojne zlatne medalje koje  su dr. Vlatkoviću dodijeljene  na manifestacijama u Dalmaciji i Istri.