Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Croatia do tri medalje, Begonja zlatna

08.05.2012. 22:00
Croatia do tri medalje, Begonja zlatna


Proteklog vikenda u Varaždinu je održano Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u disciplini low kick za kategoriju juniora i seniora. Nastupilo je blizu 200 natjecatelja te su se mečevi održavali u tri ringa. Pet članova zadarskog KBK Croatia ostvarilo je vrlo dobar uspjeh osvojivši tri medalje, jednu zlatnu i dvije brončane. Jedini zlatnu medalju osvojila je sjajna Antonela Begonja (-56 kg) koja je uspjela što nijednoj drugoj kickboksačici nije uspjelo u povijesti Zadra. Antonela se u finalu sastala s Marijom Petrić, članicom domaće Mladost, koja je pobijedila Antonelu prošle godine na PH u boksu. Odradivši ponajbolji meč do sada Antonela je glatko pobijedila odlukom sudaca 3:0. Antonela je s ovim uspjehom uspjela osvojiti sve tri tzv. tvrde discipline u kickboksu, odnosno prvakinja je Hrvatske u K1, full contactu i sada u low kicku. Brončane medalje osvojili su junior Krešimir Božić i senior Marko Lukačić. Božić je lako dobio četvrtfinalni meč, a u polufinalu se sastao s kvalitetnim borcem, članom splitskog Pitt bula. Meč je bio izjednačen, dok se Božić nije ozlijedio te je pri kraju treće runde doživio nokaut zbog navodnog “divljeg udarca”. Marko Lukačić, inače momak koji radi treninge za grappling u teamu za Ultimate fight bandog bio je više nego uspješan. Lukačić trenira kickboxing nešto manje od godinu dana, ali je ipak pokazao da je momak na kojeg će u budućnosti računati. U četvrtfinalu u vrlo teškom meču dobio je svog protivnika na bodove. Nesretnim ždrijebom u polufinalu za suparnika dobiva aktualnog svjetskog prvaka u amaterskom low kicku Luku Šimića, člana Sv. Duha. Lukačić je izgubio na bodove te je jedini koji je Šimiću u zadnjih deset borbi u ringu ostao do kraja.
Juniori Perica Gašpar i Ante Maraš nisu došli do medalje, ali su pružili vrlo dobre mečeve te su nesretnim ždrijebom dobili vrlo jake protivnike koji su kasnije osvojili prva mjesta. Ovoj vijesti treba dodati i jednu malo tužniju, a to je da Antonela Begonja napušta Privlaku i odlazi na daljnje školovanje u Split.
– Mene kao trenera to jako žalosti, ali djeca trebaju gledati gdje će im biti bolje u životu. Uvijek im govorim da se obrazuju kako bi osigurali životnu egzistenciju. Tako svake godine ostajemo bez dijela naših najboljih boraca. Po običaju u četvrtak uvečer na Novoj TV ljubitelji kickboxa moći će gledati neke borbe s ovog prvenstva. Inače ove subote u West gate shopping centru u Zagrebu u sklopu Ony Men Stuff Hrvatska, profi MMA liga borit će se još tri naša borca u drugom dijelu četvrtfinala, a to su Domagoj Knez (-84), Martin Batur (-93) i Tadija Majić (-77) – kaže Antonelin trener Robert Modrić.