Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Do kraja tjedna iz kupaćeg u kapute

08.05.2012. 22:00
Do kraja tjedna iz kupaćeg u kapute


Koncem tjedna vrijeme će biti povoljno za prvo kupanje, dok za nedjelju meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme s kišom i osjetnim padom temperature


Ovaj će tjedan dokazati da kad je u pitanju vrijeme, i svibanj itekako može biti prevrtljiv: koncem tjedna vrijeme će biti povoljno za prvo kupanje, dok će u nedjelju iz kupaćih kostima trebati ponovo uskočiti u kapute. U nedjelju, naime, meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme s kišom i osjetnim padom temperature. Tako će u Zadru maksimalna dnevna temperatura iznositi oko 11 stupnjeva, a Gorskom kotaru ovakvo bi zahlađenje moglo donijeti i pokoju pahulju snijega.
– Ovakvo zahlađenje uzrokuje prolaz hladnoga zraka sa sjevera nad našim područjem. Zahlađenje će zahvatiti gotovo cijelu Hrvatsku, unutrašnjost i priobalje, izuzev krajnjega juga gdje će se ovo zahlađenje manje osjetiti, kaže mr. Smiljan Visković. Neočekivana svibanjska hladnoća potrajat će do utorka, kad bi temperature trebale ponovo skočiti i vratiti se na svibanjske vrijednosti.
Ipak, do nedjelje cijelu će zemlju grijati visoke temperature. Sunčano vrijeme sa slabim vjetrom sjevernih i zapadnih smjerova podignut će temperature zraka na gotovo ljetne vrijednosti. Na zadarskom području najviše dnevne temperature kretat će se oko 23 stupnja. Toplo vrijeme podignut će i temperaturu mora.
Prve naznake pogoršanja vremena nastupit će u subotu.
– U subotu se vidi malo promjenjivog vremena, ali i naoblaka do kraja dana. Postupno bi trebala jačati i bura koja bi mogla biti umjerena do jaka, a već u subotu temperatura zraka počet će padati, objašnjava Visković.