Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kostov i Cupać napredovali do 22. mjesta

08.05.2012. 22:00
Kostov i Cupać napredovali do 22. mjesta


Sada se moramo izboriti za 25 najboljih, kada bi nam to uspjelo, bili bismo već prilično zadovoljni nastupom na prvenstvu – kaže Petar Cupać


Drugi je dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu 49er-a u Zadru. Zadarski kanal ponudio je jučer savršene uvjete za jedrenje, deset do 14 čvorova maestrala, sunce, toplo, dan kao izmišljen. Oko 150 jedriličara zaista je uživalo u nadmetanju i sa smiješkom su se zadovoljni vratili s mora. Najviše razloga za zadovoljstvo imali su Njemci Schadewaldt i Baumann koji su nakon šest jedrenja u kvalifikacijama preuzeli vodstvo, na drugom mjestu su Poljaci Przybytek i Kolodzinski, dok su do trećeg mjesta stigli branitelji naslova Australci Outteridge i Jensen. Pavle Kostov i Petar Cupać su zabilježili 5., 6. i 13. mjesto te napredovali na 22. mjesto ukupnog redoslijeda. Današnji, zadnji dan kvalifikacija, s još tri plova odlučit će o 25 najboljih koji će u četvrtak nastaviti natjecanje u zlatnoj finalnoj skupini za plasman od prvog do 25. mjesta.
– Dobro je bilo, prva dva plova odlično, a treći solidno. Sada se moramo izboriti za 25 najboljih, kada bi nam to uspjelo, bili bismo već prilično zadovoljni nastupom na prvenstvu – kaže Petar Cupać.
Sutra je i dan D za nacije koje se bore za olimpijske norme. Procjena je da će svatko tko se plasira u zlatnu skupinu osigurati i jedno od zadnjih pet mjesta na OI za 49er. Start je predviđen u 12 sati.