Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Paški sir promotor Paga

08.05.2012. 22:00
Paški sir  promotor Paga


U „Paškoj sirani” zaposleno je 78 radnika i ta je tvrtka uz „Solanu Pag” najveći poslodavac na otoku Pagu. Uz to, otkupljuje ovčje mlijeko od oko dvije stotine kooperanata


„Paška sirana” je dobila Godišnju nagradu Zadarske županije za postignuća u 2011. godini u kojoj je ova, uz „Solanu Pag”, najveća tvrtka na otoku Pagu otvorila nova tržišta, predstavila se na brojnim sajmovima i osvajala nagrade.
– Godišnja nagrada Zadarske županije je veliko priznanje za uspjehe koje je ‘Paška sirana’ postigla u prošloj godini. Prošle godine je ‘Paška sirana’ nastavila uspješno poslovanje i promociju Paškog sira, autohtonog hrvatskog proizvoda, a s njime i promociju grada Paga i Zadarske županije. Sudjelovali smo na brojnim sajmovima, manifestacijama i izložbama u Hrvatskoj i u svijetu. Predstavili smo se na najvećem sajmu hrane u Europi, na Anugi u Koelnu, a sudjelovali smo i na World Cheese Awardsu u Birminghamu u Engleskoj gdje smo osvojili četiri medalje za Paški sir, Pramenko, Mediterano i Dalmatinac, rekla je Martina Pernar, voditeljica marketinga u „Paškoj sirani”.
U „Paškoj sirani” posebno važnim ocjenjuju dobivanje Halal certifikata koji omogućava plasman proizvoda na tržište islamskih zemalja. Predstavnici „Paške sirane” sudjelovali su i na gospodarskom skupu u Iranu gdje su predstavili svoje proizvode.
– Dobivanje Halal certifikata je izuzetno važno jer tržište islamskih zemalja pruža goleme mogućnosti plasmana naših proizvoda i to je svakako velik uspjeh, rekla je Martina Pernar.
Predstavnici „Paške sirane” sudjelovali su i na Russian Wine Fairu u Moskvi u sklopu kojeg je bio Croatian Wine and Gourmet Festival gdje su također predstavili svoje proizvode. „Paška sirana” je na Novosadskom sajmu osvojila zlatnu medalje za cjelokupni asortiman i zlatnu medalju na najvećem poljoprivrednom sajmu u Sloveniji u Gornjoj Radgoni. Tri godine za redom, 2009., 2010. i 2011. Ministarstvo poljoprivrede, gospodarstva i ruralnog razvoja dodijelilo je „Paškoj sirani” priznanje za najvećeg proizvođača ovčjeg mlijeka.
U „Paškoj sirani” zaposleno je 78 radnika i ta je tvrtka, uz „Solanu Pag”, najveći poslodavac na otoku Pagu. Uz to, otkupljuje ovčje mlijeko od oko dvije stotine kooperanata. Veliki preokret u radu „Paške sirane” dogodio se 2008. godine kada je, dijelom uz pomoć pretpristupnih fondova Europske Unije, preko SAPARD programa, izgrađen novi proizvodni pogon koji omogućava znatno veću proizvodnju.
– Godišnjom nagradom Zadarske županije potvrđeno je značenje koje ‘Paška sirana’ ima na Pagu i u županiji, kao i doprinos u izgradnji brenda Paškog sira. ‘Paška sirana’ je najstarija sirana na Pagu i prva je na Paški sir stavila etiketu, prva ga je poslala na natjecanja i za njega osvojila nagrade te ga je prva prodavala u dućanima izvan Paga. Veliko je priznanje što se Paški sir ‘Paške sirane’ sada može kupiti i u poznatom američkom maloprodajnom lancu Whole Foods. Bez pretjerivanja može se reći da smo od Paškog sira napravili brend koji je danas poznat ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu, zaključila je Pernar.