Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Skriveno kameno blago Ravnih kotara i Bukovice

08.05.2012. 22:00
Skriveno kameno blago Ravnih kotara i Bukovice


Tomislav Marijan Bilosnić i Renata Peroš će u Zagrebu potpisati Darovnicu, kojom Bilosnić Narodnom muzeju Zadar daruje svoju fotografsku kolekciju “Skriveno kameno blago Ravnih kotara i Bukovice”


U organizaciji Narodnog muzeja Zadar, u galeriji Zadarskog kluba u Zagrebu (Kukuljevićeva 8), u četvrtak 10. svibnja 2012. godine s početkom u 19 sati, otvara se izložba fotografija Tomislava Marijana Bilosnića “Skriveno kameno blago Ravnih kotara i Bukovice”.
Izložba će biti otvorena u povodu 45. obljetnice umjetničkog djelovanja ovog polivalentnog umjetnika (književnika, slikara, fotografa), a u Zagrebu će ostati sve do jeseni ove godine.
Prilikom otvaranja izložbe u Zadarskom klubu u Zagrebu, Bilosnić će kao darovatelj i Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, kao daroprimatelj, potpisati Ugovor o darovanju, kojim Tomislav Marijan Bilosnić daruje svoju foto kolekciju “Skriveno kameno blago Ravnih kotara i Bukovice” Narodnom muzeju Zadar. Darovana kolekcija se sastoji od 29 fotografija na capafixu dimenzija 47,5×33,5cm i 30 uokvirenih fotografija dimenzija 70×100 cm.
Izložba fotografija T. M. Bilosnića “Skriveno kameno blago Ravnih kotara i Bukovice” već je bila postavljena u Zadru, Zagrebu, Varaždinu, Benkovcu, Stankovcima, Preku, Zemuniku, a prati je i istoimena fotomonografija u izdanju Udruge 3000 godina Za dar.