Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ako pobijedimo 90 posto ostajemo u Ligi

Autor: Šime Ćurko

08.05.2013. 22:00
Ako pobijedimo 90 posto ostajemo u Ligi

Foto: Zvonko KUCELIN



Moramo, međutim, biti itekako oprezni. I prije Intera na Stanovima imali smo sličnu situaciju pa smo prošli kako smo prošli – kaže Ljubović


Rijeka, Karlovac, Istra 1961, Zadar. Nogometni je to put Denisa Ljubovića, 25-godišnjeg stopera prvoligaša sa Stanova. Ljubović je dijete Kantride, u rodnoj Rijeci prošao je sve klupske kategorije, a u prvoj momčadi u matičnom klubi bio je tri i pol godine.
– Rijeka je po tradiciji klub koji je uz bok Dinamu i Hajduku. Za mladog igrača nije lako nositi se sa stalnim pritiskom pobjeda, posebno na domaćem terenu. U Zadru je drugačija situacija, ovdje se ne osjeća pritisak i zbog toga je znatno lakše igrati – ističe Ljubović koji je na polusezoni postao stanovnik Zadra. Prijelazi na relaciji Zadar – Pula – Zadar oživjeli su u posljednje vrijeme. Tako je u Zadar iz Istre 1961 u zimu 2012. stigao Igor Prahić, nakon toga je sa Stanova na Drozinu prošle zime preselio vratar Antonijo Ježina, a Ljubović je iz istog smjera došao u Zadar. I dok za Istru 1961 nisu predstavljali igrače bez kojih se ne bi moglo, na Stanovima su i Prahić i Ljubović izborili prvih 11.
– Sjećam se da je Ferdo Milin razgovarao sa mnom tijekom utakmice između Hrvatske i selekcije Prve HNL koja je u studenome odigrana u Rijeci. Rekao mi je da je Zadar zainteresiran ako se u klubu ne uspiju dogovoriti s Ivanom Grafom (kasnije završio u Zagrebu pr.a). Milin mi je ostavio dovoljno vremena za razmisliti nakon čega sam se odlučio za Zadar.
U Zadru je Ljubovića dočekala borba za ostanak.
– Dočekalo me ono što sam i očekivao. Nisam, međutim, očekivao da ćemo skupiti toliko bodova i da će nam je jedini pravi kiks biti poraz od Intera na Stanovima. Bilo je propusta i u nekim drugim utakmicama, ali ukupan dojam je jako dobar.
Bit će još bolji ako Zadar u subotu pobijedi Slaven Belupo.
– Osvojimo li tri boda na toj utakmici smatram da smo 90% osigurali ostanak, međutim, moramo biti itekako oprezni. I prije Intera na Stanovima imali smo sličnu situaciju pa smo prošli kako smo prošli.
Zadar je u 30 kola primio 56 golova, skoro dva po utakmici. Obrambeni učinak momčadi nije za pohvalu.
– Naša je nogometna filozofija trenutačno takva da igramo na to da zabijemo gol više i nemam ništa protiv toga. Od nas se stalno traži, kako se to kaže, da igramo nogomet, bez obzira na kojoj smo poziciji. Za sada nam je takva odluka donijela rezultat.