Tragom "Amarenine zadarske pustolovine"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Na Narodnom trgu jučer je bila i promocija slikovnice, ali i predstavljanje igre u kojoj se upoznaje Nin

"Amarenina zadarska pustolovina" naziv je dječje slikovnice koju su osmislili i izradili maturanti Gimnazije Vladimira Nazora, a uz koju će djeca predškolske dobi i oni u prvim razredima osnovne škole moći na blizak im način upoznati s povijesnim znamenitostima svoga grada.

U slikovnici djevojčica Amarena i vila Zara vode djecu zadarskim Poluotokom, kroz povijesna razdoblja, počevši od antičkih spomenika, pa do suvremenih instalacija, kao što su Pozdrav Suncu i Morske orgulje. 

 - Na ideju smo došli nakon što je ravnatelj vidio natječaj za nagradu Otisak srca gdje je trebalo predložiti projekt inovativnog modela volontiranja i koju smo zahvaljujući slikovnici i dobili. Ja sam učenicima dala zadatak da promisle što bi promijenili u svom gradu i onda se razvila ideja da sastavimo slikovnicu za predškolske i učenike nižih razreda škola. Slikovnica je podijeljena u tri dijela - maštoviti dio koji prati pustolovinu djevojčice Amarene i vile Zare, povijesni - u kojem se djeci na prihvatljiv i pristupačan način govori o povijesti grada te kreativni dio koji je zamišljen tako da je uz svaku znamenitost kreativna radionica kroz koju mogu izraditi neke predmete, rekla je Tihana Magaš, učiteljica povijesti u Gimnaziji Vladimira Nazora i voditeljica projekta, odnosno urednica slikovnice.

Istaknula je da postoji velik interes za slikovnicom koju će dijeliti po školama i dječjim vrtićima, a u planu je i prevesti slikovnicu na strani jezik tako da može biti svojevrstan suvenir za djecu.

Na Narodnom trgu jučer je bila i promocija slikovnice, ali i predstavljanje svojevrsne društvene igre koje podsjeća na Čovječe ne ljuti se, a u kojem igrači hodajući poljima idu po Ninu i upoznaju se s njegovim povijesnim i kulturnim znamenitostima. Tako je na Narodnom trgu bilo postavljeno veliko igralište i makete krstionice, ninske crkvice sv. Nikole, kao i model kondure, poznatog ninskog broda.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno