Vukovar i Škabrnja potpisali Povelju o prijateljstvu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Dugogodišnje prijateljstvo između grada heroja Vukovara i heroja Škabrnje osnaženo je Poveljom o prijateljstvu koju su u vukovarskoj Gradskoj vijećnici potpisali gradonačelnik Ivan Penava i načelnik Nediljko Bubnjar.

- Škabrnjski i vukovarski vijećnici su pri donošenju takve odluke ocijenili da postoji dugoročan i trajan interes za uspostavljanje prijateljstva i suradnje u cilju unapređivanja gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka Općine Škabrnje i Grada Vukovara u okviru samoupravnog djelokruga jedinica lokalne samouprave, kazao je Bubnjar.

Svečanom činu u Gradskoj vijećnici, osim Penave i Bubnjara, nazočili su predsjednik GV-a Vukovar i njegov zamjenik Pilip Karaula, zamjenica gradonačelnika Vukovara Marija Budimir, zamjenica načelnika Škabrnje Kristina Erlić i vijećnik Zdravko Škara, te vukovarski pročelnici Sanja Tokić, Marina Sekulić, Ivana Arambašić i Goran Martinović.

Prije stavljanja potpisa na Povelju čelnici Vukovara i Škabrnje istaknuli su dugogodišnje vrlo čvrste zajedničke veze, kako iz vremena Domovinskog rata tako i u najnovije vrijeme, koje se nakon službenog prijateljstva moraju još snažnije razvijati na svim područjima i u interesu svih žitelja.

- Jedna od novih spona sada će biti upravo potpisana Povelja koja jamči suradnju između zemljopisno udaljenih, ali prijateljskih i bliskih prijatelja Vukovara i Škabrnje, poručio je Penava.

Vukovar i Škabrnja su simboli herojstva i junaštva, simboli patnje i stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, simboli slave i ponosa, ali ljubavi i nade za budućnost.

- Ostvarena je jedinstvena želja žitelja Škabrnje da proširimo prijateljstvo i svekolike veze između dvije hrvatske rane, dva hrvatska sunca, Vukovara i Škabrnje, naglasio je Bubnjar pošto se vukovarskom čelnišvu zahvalio na primjerenoj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Grad Vukovar i Općina Škabrnja potpisivanjem Povelje o prijateljstvu još više će produbiti odnos ova dva stradalnička mjesta iz Domovinskog rata. Škabrnja i Vukovar na isti dan, 18. studenoga, obilježavaju stradanja iz 1991. godine. Padom potpuno uništenog Vukovara na taj je datum okončana tromjesečna opsada i granatiranje grada, dok je u Škabrnji JNA pod zapovjedništvom Ratka Mladića ušla u Škabrnju i počinila stravičan pokolj civila.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno