Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zabavno i poučno jutro u vrtiću Ribica

09.05.2019. 11:18
Zabavno i poučno jutro u vrtiću Ribica


Dječji vrtić Ribica još je u rujnu 2018. započeo s projektom "Zadar u srcu" u sklopu kojeg poznati Zadrani dolaze na susret s djecom uz pričanje priča. Tako je prije nekoliko dana u posjetu vrtiću bila poznata zadarska glumica i lutkarica Tamara Šoletić uz koju je jutro prošlo u veseloj, ali i poučnoj atmosferi.
– Pozvali su me da se dođem podružiti s djecom. Ja sam im pričala priče i bilo je jako lijepo. Uživala sam, cijeli dan mi je osmijeh bio na licu. Oslobađajuće mi je što mala djeca na mene ne gledaju kao "Lili", lik koji glumim u humorističnoj seriji "Zauvijek susjedi", nemaju osjećaj da je došao netko s ekrana pa sve bude tako opušteno i zabavno, ispričala nam je Šoletić.
Projektom do upoznavanja vlastitog grada
Iz DV Ribica javila nam se teta Dorotea koja nam je rekla par riječi o projektu "Zadar u srcu".
– Projekti kod nas uvijek kreću zavisno od interesa djece. Tako smo početkom ove pedagoške godine, u rujnu, krenuli sa "Zadar u srcu". Shvatili smo da djeca dosta uče o stvarima koje su im dosta daleke, dok o vlastitom gradu zapravo jako malo znaju. Tako smo kroz projekt već imali razne suradnje, posjete…, ispričala je teta Dorotea.
– S roditeljima i predškolcima smo izrađivali i zadarske znamenitosti, a s kojima smo se potom prezentirali u maškarama na Viru kao "Dite zadarsko", prisjetila se teta Dorotea.
Osim Tamare Šoletić, DV Ribica je u sklopu ovog projekta surađivao i s kreatoricom Adom Dukom koja im je u sklopu edukativnog kviza za roditelje priložila svoje haljine. U planu im je pozvati i nekog od zadarskih pjevača, a vjerojatno i zadarskog kuhara kako bi djeci pezentirao neko tradicionalno jelo. Osim toga, DV Ribica je u sklopu projekta posjetio i mnoge zadarske znamenitosti u suradnji sa zadarskim vodičima.
– Svake godine imamo slične projekte, ali ovaj je prvi ovako značajan, kako djeci tako i nama, kazala je teta Dorotea.