Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izabrane nove najbolje ponude za opremanje Mocire

09.05.2021. 09:30


U Centar za osobe s intelektualnim poteškoćama Mocire dio njegovih korisnika, prije svega Dječji vrtić Latica i Osnovna škola Voštarnica, već su počeli useljavati, a u smjeru rješavanja idu i dijelovi dvaju natječaja, po jednog Grada Zadra i Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, za njegovo opremanje. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) je Gradu Zadru i Ministarstvu srušila po dio opsežnih natječaja, a nakon ponovljenog postupanja još jednom su odabrane ekonomski najpovoljnije ponude u ovim natječajima.
DKOM je tako poništio natječaj Grada Zadra za »grupu 2« koja se odnosi na školu Voštarnica i to na njen namještaj, opremu i uređenje, a za koju je pristiglo sedam ponuda. Gradonačelnik Branko Dukić je, na prijedlog Povjerenstva, u ponovnljenom odlučivanju kao ekonomski najpovoljniju ponudu izabrao onu vrtke Model-Educa d.o.o. iz Zagreba u iznosu od 948.658,75 kuna. U prvotnoj odluci izabrana je ponuda tvrtke Tvin iz Virovitice u iznosu od 759.548,75 kuna, a na koju se žalila tvrtka Proklima-Tim iz Zagreba.
Gradonačelnik Zadra je u Odluci o odabiru naveo kako se prema uputi iz Rješenja DKOM-ae ponuda Tvina odbija temeljem Zakona, budući da ponuditelj nije ispunio zahtjeve u pogledu opisa predmeta nabave i tehničkih specifikacija. Po izvršnosti ove Odluke u roku od 30 dana sklopit će se ugovor o javnoj nabavi roba s ponuditeljem Model-Educa po uvjetima iz prihvaćene ponude.
Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.
U natječaju koji je provodilo Ministarstvo za nabavu tehnološke opreme kuhinje pristigle su tri ponude, a ekonomski najpovoljnijom je u ponovljenom odabiru proglašena ona DB-Opreme, obrta za poslovne usluge iz Velika Gorica u iznosu od 1.311.812,50 kuna. U prvotnoj odluci izabrana je ponuda tvrtke Inox Frigo iz Zagreba u iznosu od 1.221.356,25 kuna. Žalilo se ostalih dvoje ponuditelja, KonimB iz Zagreba i DB-Oprema te su obje žalbe usvojene.
U ponovljenom odlučivanju ponuda Inox Friga je odbijena kao nepravilna, zbog toga što »ne ispunjava zahtjeve naručitelja u pogledu opisa predmeta nabave i tehničkih specifikacija odnosno nije sukladna dokumentaciji o nabavi«. U ponudi DB-Opreme utvrđena je računska pogreška čiji je ispravak, na zahtjev Ministarstva, ponuditelj prihvatio.
I po izvršnosti ove odluke u roku od 30 dana sklopit će se ugovor o javnoj nabavi roba, a protiv ove Odluke može se izjaviti žalba DKOM-u.
Inače, još u rujnu 2020. izdana je uporabna dozvola za Centar Mocire, a vjeruje se kako će se do jeseni u njega u potpunosti useliti sve njegove sastavnice.