Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Carreras dolazi, cijene i broj karata nepoznati

Autor:

08.06.2009. 22:00
Carreras dolazi, cijene i  broj karata nepoznati


Količinu i cijenu karata znat ćemo sljedeći tjedan. Naručili smo geodetsku snimku prostora pomoću koje ćemo vidjeti koliko sjedalica može stati na Forumu, kazao je Zvonko Šupe, prema čijim bi pretpostavkama karta mogla koštati oko 300 kuna. Ipak, konačna cijena ovisit će o sponzorima
Jedan od najpoznatija tri svjetska tenora – Jose Carreras nasupit će 21. srpnja u 22 sata na pozornici ispred crkve Sv. Marije na zadarskom Forumu, što bi trebao biti vrhunac ovoljetne koncertne sezone u Zadru. Carreras će svoj osamdesetminutni nastup iskoristiti i za promociju svoga novoga albuma “Mediterranean Passion”, a uz njega će pred zadarskom publikom nastupiti irska sopranistica Celine Byrne, dok će simfonijski orkestar HRT-a predvoditi David Jimenez. Osim njih Zadrane će s pozornice pozdraviti i zadarski dirigent Ivan Repušić, koji će dirigirati nekoliko skladbi.
 – Honorar za Carrerasa, Byrne, Jimeneza i notni materijal iznosi 159.900 eura, a točnu cijenu cijelog koncerta, uključujući i organizaciju te ostale izvođače znat ćemo nakon što koncert prođe, rekao je Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice grada Zadra. On je dodao da pretpostavlja da bi konačna cijena koncerta mogla doseći oko 200.000 eura. Šupe nije znao reći ni koliko će koštati karte niti koliko će karata biti pušteno u prodaju.
 – Količinu i cijenu karata znat ćemo sljedeći tjedan. Naručili smo geodetsku snimku prostora pomoću koje ćemo vidjeti koliko sjedalica može stati na tom prostoru. Sada sa sigurnošću znamo da bi na montažnim tribinama moglo biti oko 1.600 sjedalica, a pretpostavljamo da bi ukupno moglo biti oko 3.500 mjesta, rekao je Šupe. O cijeni karata također nije mogao reći ništa više nego da je prosječna cijena na Carrerasovim koncertima oko 80-ak dolara. U Zadru bi, Šupe pretpostavlja, karta mogla koštati oko 300 kuna. Ipak konačna cijena ovisit će o sponzorima, odnosno o tome u kolikom će udjelu oni financirati koncert.
Pored predstavnika Grada Zadra, koji sudjeluje u financiranju ovog koncerta te predstavnika TZ-a grada i županije, na konferenciji za novinare bio je i direktor agencije Lira Intersound Valter Kiršić, koja je i organizator ovog događaja.
On je najavio da će Carreras u Zadru boraviti dva dana te je pojasnio pojedinosti oko same organizacije koncerta koji će biti jako zahtjevan.
Svi prisutni naglasili su važnost ovog koncerta koji je prema njima vrhunac ponude ove turističke sezone. Osim toga najavili su i mnoštvo manjih događanja kojima bi trebali obogatiti ovu turističku sezonu i cijelu iduću godinu, ali, kako su rekli, o tome će detaljnije još govoriti.